LES CHIMERES / HIMERELE

LES CHIMERES / HIMERELE - NERVAL, Gerard de
Pret: 3,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLES CHIMERES / HIMERELE
Comanda acum "LES CHIMERES / HIMERELE - NERVAL, Gerard de" de pe libraria ishop la pretul de 3,80 lei
Descriere carte:
Volumul Himerele al lui Gerard de Nerval, unul dintre numele proeminente ale romantismului francez, e o colectie de sonete aparuta in 1854, impreuna cu prozele din Les Filles du feu. Aici, Nerval evoca experientele sale poetice in versuri adesea obscure, dar in acelasi timp dense, in care sunt transfigurate intamplari traite, dublate de trimiteri livresti si aluzii la alchimie sau astrologie.
El Desdichado si Artemis, poeme reprezentative ale Himerelor, sunt totodata doua borne ale poeticii lui Gerard de Nerval. In primul poem, Nerval rememoreaza iluziile unui trecut pierdut, in timp ce in cel de-al doilea evoca o figura luminoasa a vietii sale, altfel stapanita de tenebre.
"Fermecator spirit! L-as fi iubit ca pe-un frate? Dar sa nu ne inselam, conversatia sa [a lui Gerard de Nerval] nu dovedea ceea ce, in mod curent astazi, se numeste, dar nu este, eruditie; era mai degraba semnul unei imaginatii arzatoare pe care el incerca sa o faca accesibila interlocutorului sau, alegand intre conceptele pe care toata lumea ar fi putut sa le dobandeasca pe cele mai rare. Caci, despre ceea ce-si imagina, el nu vorbea primului venit, si nimanui, probabil, insa isi pastra imaginatia treaza, chiar si in timpul discutiilor, datorita uneia din acele bizarerii intalnite in istorie si literatura la care el, fara indoiala, nu se gandea niciodata."
Guillaume Apollinaire

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre LES CHIMERES / HIMERELE
Cartea LES CHIMERES / HIMERELE in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "LES CHIMERES / HIMERELE - NERVAL, Gerard de" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Poezii - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
13,20 lei
Poezii - Octavian Goga Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Octavian Goga
6,27 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie