Kyrie Lex

Kyrie Lex - Flavia Teoc
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roKyrie Lex
Comanda acum "Kyrie Lex - Flavia Teoc" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Premiul pentru proza al revistei Miscarea literara , pe anul 2009

In anul 1068, istoria Transilvaniei se scria la Chirales. In batalia de pe dealul Cserhalom, pecenegii si cumanii au fost infrinti definitiv, iar printul invingator a devenit Sfantul Ladislau. Cronica pictata de la Viena o aminteste ca pe una dintre bataliile cruciale ale Evului Mediu, iar in poemul care i-a fost dedicat ani mai tirziu Cserhalomul a fost numit piscul victoriei. Unde sint si ce faceau romanii acelor veacuri? Unul dintre posibilele raspunsuri se afla in aceasta carte. Romanul prezinta scene de viata, cultura si religie intr-un tablou refacut la aproape un mileniu de la aceste evenimente. La poalele Cserhalomului insa, Chiralesul pastreaza si azi o aura de mister si melancolie.
Kyrie Lex este un roman-palimpsest despre istoria unor invinsi care au ramas pe loc, transformind infringerea in victorie prin supravietuire.

?Poeta inzestrata, Flavia Teoc plamadeste, atunci cind scrie proza, un coridor intre trecutul uitat si prezentul imediat; un culoar in care miresmele istorice se imbina cu dogoarea clipei de adineaori. Trec prin tunelul de arome razboinici uitati prin singele nostru, ziduri fortificate si umbrele unor manuscrise miniate a caror amintire - nu si evidenta - pluteste printre nori. In textul autoarei clujene sintem din nou acasa, desi rasfirati pe mai multe meridiane ale lumii, de unde s-au adunat luptatori pecenegi si cumani, dar si varegii.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Kyrie Lex
Cartea Kyrie Lex in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Kyrie Lex - Flavia Teoc" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Vaduva neagra - Constantin Novac Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Constantin Novac
9,32 lei
Cartea soaptelor - Varujan Vosganian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Varujan Vosganian
47,45 lei
Alchimia asiatica - Mircea Eliade Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Eliade
9,81 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana