Kamouraska

Kamouraska  - Anne Hebert
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roKamouraska
Comanda acum "Kamouraska  - Anne Hebert" de pe libraria ishop la pretul de 30,40 lei
Descriere carte:
Anne Hebert (1916-2000) s-a nascut la Sainte-Catherine-de-Fossambault, langa Quebec. Ea a marcat literatura canadiana printr-o opera de mare amplitudine simbolica. A avut o cariera punctata de premii si recunoasteri care stau marturie a calitatii si puterii unui univers incarcat de vise si purtator de drame umane provocate de implacabilele legi ale existentei. Opera ei a fost incununata cu numeroase premii: romanul Les Chambres de bois - Premiul France - Canada ; Les Enfants du Sabbat si L'Enfant charge de songes - Premiul Guvernatorului General; Les Fous de Bassan - Premiul Femina, precum si altele. Dupa multi ani petrecuti in Franta, Anne Hebert s-a intors la Quebec, unde s-a stins din viata in ianuarie 2000.

Romanul Kamouraska a obtinut in anul 1971 Premiul Academiei regale din Belgia si cel al Librarilor. Actiunea romanului, inspirata dintr-un fapt real, se petrece la mijlocul secolului al XIX-lea, in orasul Quebec. O femeie vegheaza ultimele clipe de viata ale sotului sau. Dar gandul ei este departe, pierdut in retrairea propriei vieti. Este coplesita de amintirea unei povesti tragice de iubire, care nu i-a adus decat durere.

O carte plina de pasiune, violenta, dramatism si romantism, care ne conduce prin universul gandurilor, al dorintei si al realitatii, si care a impus-o pe Anne Hebert printre romancierii de elita ai epocii noastre.

  "Stilul deosebit de complex si superbele imagini ale lui Anne Hebert reverbereaza cu ecouri din Proust, Joyce, Kafka si Sarraute - ca sa nu mai vorbim de Shakespeare." Canadian Forum

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Kamouraska
Cartea Kamouraska  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Kamouraska - Anne Hebert" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sfaramatorul de inimi - Julie Garwood Urmatoarea carte recomandata din categoria Carti de dragoste
Julie Garwood
17,00 lei
Seductie - Sandra Brown Urmatoarea carte recomandata din categoria Carti de dragoste
Sandra Brown
17,10 lei
Hotel Riviera - Elizabeth Adler Urmatoarea carte recomandata din categoria Carti de dragoste
Elizabeth Adler
19,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Carti de dragosteCarti recomandate din categoria Carti de dragoste