Justine. sau Nenorocirile virtutii

Justine. sau Nenorocirile virtutii - SADE
Pret: 37,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJustine. sau Nenorocirile virtutii
  • Autor: SADE
  • Editura: Trei
  • Colectia: Eroscop
  • Categoria: Literatura erotica
  • ISBN: 978-973-707-215-3
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 432
  • Format carte:
Comanda acum "Justine. sau Nenorocirile virtutii - SADE" de pe libraria ishop la pretul de 37,91 lei
Descriere carte:
O capodopera de poezie si umor negru.

Istoria postuma a lui Sade este la fel de paradoxala pe cat a fost si existenta sa. Patruzeci de ani din viata si i-a petrecut la inchisoare, respins si stigmatizat de catre contemporanii sai, neavand dreptul sa-si publice nici macar cele mai importante carti, ba chiar vazandu-si distruse anumite manuscrise. Cu toate aceste, se pare ca el a fost primul si cel mai puternic reper al Secolului Luminilor.

Burghezul secol XIX l-a respins. Chateubriand, Lamartine, Baudelaire si Flaubert ii datoreaza mult, desi au evitat sa-i invoce numele. De-abia in secolul XX, se poate spune ca suprarealismul i-a reabilitat numele. Voga lui Sade este insa, pe cat de mare, pe atat de contradictorie, chiar si acum, la doua secole de la nastere: Sade este deopotriva un mit al revolutionarilor, al literatilor, al filosofilor, dar si al filmelor pornografice.

Justine sau Nenorocirile virtutii este prima opera a lui Sade care ajunge sa fie citita de contemporanii sai. Este, totodata, opera care ii va pune pentru totdeauna marchizului pecetea de "infam", cu toate ca, presimtind parca scandalul pe care avea sa-l declanseze, Sade n-o semnase. Respingand teza rousseauista a naturii inocente si bune a omului, Sade dezvaluie raul din noi si din viata. Virtuoasa Justine isi marturiseste "nenorocirile", ramanand o intrupare a virtutii pana chiar si in cele mai scabroase detalii.

Apologie a libertatii, dar si a cruzimii, "sensibilitate pe care numai fiintele rafinate o cunosc", cartea lui Sade uimeste si scandalizeaza.

"Opera lui Sade nu pare a fi altceva decat un strigat disperat catre o virginitate inaccesibila, strigat invesmantat si invaluit intr-un cantic de blasfemii." Pierre Klossowski

"Da, sunt libertin, o marturisesc. Am gandit tot ce se putea gandi de soiul acesta, dar n-am facut tot ce am gandit si, fara indoiala, nici n-am sa fac. Sunt libertin, dar nu sunt nici nelegiuit, nici ucigas." SADE

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Justine. sau Nenorocirile virtutii
Cartea Justine. sau Nenorocirile virtutii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Justine. sau Nenorocirile virtutii - SADE" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Gradina Parfumata - Seicul Nefzaoui Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
Seicul Nefzaoui
9,50 lei
Fete - Nic Kelman Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
Nic Kelman
28,40 lei
Cartea Miturilor si A Legendelor Erotice - Husain Shahrukh Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
Husain Shahrukh
15,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura eroticaCarti recomandate din categoria Literatura erotica