Jurnalul fericirii

Jurnalul fericirii - N. Steinhardt
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJurnalul fericirii
Comanda acum "Jurnalul fericirii - N. Steinhardt" de pe libraria ishop la pretul de 56,52 lei
Descriere carte:
?Jurnalul fericirii este in egala masura o opera de bilant existential (asemenea Luntrei lui Caron a lui Lucian Blaga), dar si una conturind devenirea si cristalizarea unei constiinte ? in toate componentele ei: teologica si morala, civica si politica, estetica etc.?, este de parere ingrijitorul noii editii.

"Am intrat in inchisoare orb (cu vagi strafulgerari de lumina, dar nu asupra realitatii, ci interioare, strafulgerari autogene ale beznei, care despica intunericul fara a­l risipi) si ies cu ochii deschisi; am intrat rasfatat, razgiiat, ies vindecat de fasoane, nazuri, ifose; am intrat nemultumit, ies cunoscind fericirea; am intrat nervos, suparacios, sensibil la fleacuri, ies nepasator; soarele si viata imi spuneau putin, acum stiu sa gust felioara de piine cit de mica; ies admirind mai presus de orice curajul, demnitatea, onoarea, eroismul; ies impacat: cu cei carora le­-am gresit, cu prietenii si dusmanii mei, ba si cu mine insumi." (N. Steinhardt)
?O carte splendida, amestec inextricabil de notatie cotidiana, amintire, confesiune, hermeneutica, humor, tragedie, istorie, universalitate, metafizica, fiziologie, citate de lectura... N. Steinhardt dovedeste aceeasi uluitoare forta de patrundere in adevarul lucrurilor dincolo de coaja groasa a locului comun. Literatura noastra s-a imbogatit cu o carte de prima mina, la care vom simti nevoia sa ne intoarcem nu o data, in clipe de restriste, dar si de bucurie.? (Nicolae Manolescu)

Seria de autor ?N. Steinhardt? apare in coeditare cu Manastirea ?Sfinta Ana? Rohia . Argument de P.S. Justin Hodea Sigheteanul. Editie ingrijita, studiu introductiv, repere biobibliografice si indice de Virgil Bulat. Note de Virgil Bulat si Virgil Ciomos. Cu ?Un dosar al memoriei arestate" de George Ardeleanu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jurnalul fericirii
Cartea Jurnalul fericirii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jurnalul fericirii - N. Steinhardt" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Viata noastra cea de toate zilele   - Sanda Golopentia Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Sanda Golopentia
27,00 lei
Antimemoriile lui Grobei - Laura Pavel Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Laura Pavel
13,30 lei
Michelangelo. O viata nelinistita - Antonio Forcellino Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Antonio Forcellino
47,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica