Jurnale

Jurnale - George Orwell
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJurnale
Comanda acum "Jurnale - George Orwell" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Dupa o editie ingrijita de Peter Davison   Jurnale - o perspectiva din interior asupra vietii unuia dintre cei mai inteligenti scriitori si vizionari ai secolului XX, autorul celei mai cunoscute viziuni distopice asupra lumii viitorului: O mie noua sute optzeci si patru (Polirom, 2002).  

?De ce a scris Orwell jurnale? Si ce ne spun acestea despre el? Majoritatea jurnalelor de scriitor sint scrieri autoreflexive pe care, parcurgindu-le, cititorul ramine cu senzatia ca adevaratul destinatar este de fapt o posteritate indepartata si vaga. La Orwell, insa, nu intilnim nici comentarii despre tehnica lui literara, nici dezvaluiri spectaculoase. In schimb, il cunoastem ?sau il recunoastem ?pe observatorul atent al spectacolului vietii in toate detaliile sale, de la cele mai neinsemnate la cele mai cutremuratoare.? ( Times Literary Supplement)  

?Nu trebuie sa fii un fan impatimit al lui Orwell ca sa te captiveze lectura acestor jurnale: ele pot fi citite de oricine este interesat de viata cotidiana, dar si de marile evenimente din perioada 1931-1949? Orwell a fost un observator meticulos atit al banalului, cit si al extraordinarului, descriind cu aceeasi seriozitate tabloul Europei in prag de razboi si maruntele detalii casnice. In ciuda faptului ca anumite portiuni din jurnale lipsesc ?unul sau doua caiete au fost, se pare, confiscate de NKVD si probabil inca mai zac printr-o arhiva prafuita, iar insemnarile despre ultimii ani de razboi s-au pierdut in timpul unui bombardament ?, ceea ce s-a pastrat face din cel mai profund si mai uman scriitor al secolului XX o prezenta familiara, apropiata.? ( The Guardian)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jurnale
Cartea Jurnale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jurnale - George Orwell" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnalul Zlatei - Zlata Filipovic Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Zlata Filipovic
21,84 lei
Monet - Gabriela Sauciuc Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Gabriela Sauciuc
46,90 lei
Memoriile unei fete cuminti - Simone de Beauvoir Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Simone de Beauvoir
37,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica