Jurnale 1914-1916. Cateva remarci asupra formei logice

Jurnale 1914-1916. Cateva remarci asupra formei logice - Ludwig Wittgenstein
Pret: 22,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJurnale 1914-1916. Cateva remarci asupra formei logice
  • Autor: Ludwig Wittgenstein
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Jurnale
  • ISBN: 978-973-50-2774-2X
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Jurnale 1914-1916. Cateva remarci asupra formei logice - Ludwig Wittgenstein" de pe libraria ishop la pretul de 22,50 lei
Descriere carte:
"Pentru filozof, arta cea mai mare este de a nu ajunge sa se ocupe cu intrebari care nu il privesc." Volumul de fata pune la dispozitia cititorului roman doua texte care ilustreaza in chip deosebit dezvoltarea interna a filozofiei lui Wittgenstein in perioada de tinerete. Ele incadreaza temporal scrierea Tractatus logico-philosophicus, dupa redactarea careia Wittgenstein a renuntat la preocuparile filozofice, reluandu-le abia peste un deceniu.


Astfel reunite, cele doua texte ne arata, pe de o parte, cum a luat nastere Tractatus -ul si, pe de alta parte, care anume probleme au dus la abandonarea definitiva a conceptiilor din aceasta carte. Am putea spune ca, potrivite precum doua lentile, ele ne ajuta sa ne focalizam privirea asupra "primei filozofii" a lui Wittgenstein si mai cu seama asupra acelor probleme care vor face ca din ea sa ia nastere, mai tarziu, dupa o tranzitie indelungata, o "a doua filozofie".Una dintre cele mai grele sarcini ale filozofului este de a gasi locul unde il strange pantoful.

"A nu te preocupa de ceea ce ai scris candva! Sa reincepi intotdeauna sa gandesti cu prospetime, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat."

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jurnale 1914-1916. Cateva remarci asupra formei logice
Cartea Jurnale 1914-1916. Cateva remarci asupra formei logice in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jurnale 1914-1916. Cateva remarci asupra formei logice - Ludwig Wittgenstein" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnal de avocat - Boris Desliu Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Boris Desliu
7,25 lei
Diagnostic - Mirel Cana Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Mirel Cana
15,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurnaleCarti recomandate din categoria Jurnale