Jurnal

Jurnal - Petrescu Ioana Em.
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJurnal
Comanda acum "Jurnal - Petrescu Ioana Em." de pe libraria ishop la pretul de 18,00 lei
Descriere carte:
Eminescolog de prim rang, autoare a unor lucrari de referinta (Eminescu. Modele cosmologice si viziune poetica; Configuratii; Eminescu si mutatiile poeziei romanesti; Ion Barbu si poetica postmodernismului etc.), Ioana Em. Petrescu a fost nu doar o personalitate complexa, ci si o prezenta catalizatoare, cu harul prieteniei subtile si al artei convietuirii. Prima imagine a omului Ioana Em. Petrescu a putut fi descoperita cu incantare de cititorii epistolarului sau american Molestarea fluturilor interzisa (scrisori americane, 1981-1983), carte aparuta in 1998 intr-o editie ingrijita de Ioana Bot. Jurnalul - inedit - acopera, cu intermitente, perioada 1959-1990 (anul mortii autoarei), fiind expresia nuda a unei intimitati de o rara delicatete. Insemnarile Ioanei Em. Petrescu se constituie intr-o oglinda a formarii sale intelectuale, in continuarea destinului de exceptie al tatalui, profesorul Dumitru Popovici, si in vecinatatea sotului, profesorul Liviu Petrescu. Dosar important pentru istoria literaturii, dar si document al unei existente exemplare care a stiut sa razbata deasupra suferintei, Jurnalul se impune ca veritabil eveniment editorial.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jurnal
Cartea Jurnal in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jurnal - Petrescu Ioana Em." sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Hai Sa Ne Jucam si Sa Invatam ! - Sferle Maria, Mesaros Aurelia, Maniu Eloonora Urmatoarea carte recomandata din categoria Nefiltrate
Sferle Maria, Mesaros Aurelia, Maniu ...
6,00 lei
Asociatii si Fundatii - Tudor Adriana Tiron, Mutiu Alexandra Urmatoarea carte recomandata din categoria Nefiltrate
Tudor Adriana Tiron, Mutiu Alexandra
14,17 lei
Licitatia - Simionescu Mircea Horia Urmatoarea carte recomandata din categoria Nefiltrate
Simionescu Mircea Horia
7,08 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
NefiltrateCarti recomandate din categoria Nefiltrate