Jurnal in piatra

Jurnal in piatra - Carol Shields
Pret: 29,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJurnal in piatra
Comanda acum "Jurnal in piatra - Carol Shields" de pe libraria ishop la pretul de 29,70 lei
Descriere carte:
Jurnal in piatra este filmul unei existente traite sub auspiciile dragostei si durerii, catastrofelor si fericirii, dezamagirilor si bucuriei. Dornica sa experimenteze tot ceea ce viata are sa-i ofere, insatiabila Daisy ... isi asuma rand pe rand felurite roluri -- iubita, sotie, mama, amanta --, incercand, pana in ultima clipa, sa-si vindece spaima ca ar putea sa dispara din propria-i poveste. Premiul Pulitzer 1995
Jurnal in piatra a fost desemnat cartea anului 1995 de revista Lire, a fost distins cu Pulitzer Prize si Governor General's Award si a fost nominalizat la National Book Critics Circle Award si Man Booker Prize.

In 1905, in Manitoba, se naste Daisy Goodwill, iar la inceputul anilor '90 isi gaseste sfarsitul inconjurata de familie. Ce se intampla in acest rastimp? Strabatem anii, si uneori oceanele, si urmarim cu sufletul la gura filmul unei existente traite sub auspiciile dragostei si durerii, catastrofelor si fericirii, dezamagirilor si bucuriei. Dornica sa experimenteze tot ceea ce viata are sa-i ofere, insatiabila Daisy isi asuma rand pe rand felurite roluri -- iubita, sotie, mama, amanta --, incercand, pana in ultima clipa, sa-si vindece spaima ca ar putea sa dispara din propria-i poveste. Astfel, din faptele marunte ale vietii ei, vazute prin lentila maritoare a istoriei, se naste o aventura extraordinara, misterioasa si pasionanta.

Daisy Goodwill se naste in Canada, in 1905, sub o stea fara noroc: mama ii moare aducand-o pe lume, fara sa-si fi dat seama macar ca e insarcinata. Tatal o lasa in grija unei famillii prietene si pleaca in Lumea Noua hotarat sa faca avere. Insa tanara va invata sa iubeasca viata, se va casatori de doua ori, va creste trei copii, se va emancipa in anii cand femeile se hotarasc sa-si ia destinul in maini, va avea puterea sa iubeasca si sa se impace cu pierderea iubirii, va reusi sa se smulga din depresia pe care o naste in sufletul oricarei femei trecerea nemiloasa a timpului si va cutreiera prin lume inainte ca batranetea sa-i apese umerii. "Poate v-ar placea sa credeti ca lui Daisy Goodwill nu i-a mai ramas nici un pic de veselie, dar nu e adevarat, pentru ca ea traieste si in afara povestii ei, nu numai inauntru. Anotimpurile vin si trec: golf, tenis, prietenele ei, gradina -- toate astea si dragostea aceea neajutorata, tainica, pe care o are pentru corpul sau. Are ceva emotionant, de fapt, felul in care a invatat sa anunte durerea si sa o indeparteze -- totul dintr-o singura suflare, reusind astfel sa dispara, am putea spune, din propria ei viata. Are un talent aparte pentru anularea de sine." Insa Daisy nu dispare. E prezenta pana la ultima fila a povestii sale pe care o umple cu bucuria de a fi trait o aventura irepetabila: aceea de a fi fost ea insasi.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jurnal in piatra
Cartea Jurnal in piatra in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jurnal in piatra - Carol Shields" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Alte vieti decat a mea - Emmanuel Carrere Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Emmanuel Carrere
27,55 lei
Puntea pisicilor - Hermann Sudermann Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Hermann Sudermann
8,93 lei
Visele lui Einstein - Alan Lightman Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alan Lightman
10,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala