Jurnal 1939-1945

Jurnal 1939-1945  - Pierre Drieu La Rochelle
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJurnal 1939-1945
Comanda acum "Jurnal 1939-1945  - Pierre Drieu La Rochelle" de pe libraria ishop la pretul de 42,75 lei
Descriere carte:
Merita citit? In fata acestui jurnal de razboi explodand de ura lui Drieu impotriva a tot si a toate, a femeilor, a evreilor, a celor mai buni prieteni ai sai si a lui insusi, iata intrebarea pe care multi cititori si-o vor pune. Noi socotim ca da, mai cu seama datorita importantei scriitorului si inaltului interes al acestei marturii. Curajul de a da publicitatii o fresca a "celeilalte Frante" din anii 1939-1945 este egalat de intensitatea trairilor si luciditatea analizelor "colaborationistului diabolizat", caruia retragerea cartilor sale de pe piata, dupa Eliberare, nu a reusit sa-i distruga posteritatea.

Drieu la Rochelle a fost exonerat de oprobriul in care au cazut majoritatea fascistilor francezi datorita seductiei pe care a exercitat-o asupra multor contemporani ai sai: Malraux, Aragon, Berl, Jouvenel. Faptul ca s-a sinucis, precum si sinceritatea Povestirii sale secrete l-au facut sa apara in ochii generatiei de dupa razboi ca un erou romantic si nietzschean, ca o figura legendara a nonconformismului contestatar, un fascist cu mainile nepatate de sange, un intelectual care si-a impins angajarea pana la capat, asumandu-si consecinta de a plati un pret scump. Personajul sau a devenit mitic. In Pledoaria finala, Drieu se plaseaza el insusi in fata judecatii istoriei. Ei bine, sa il judecam! Acest jurnal ofera prilejul. Fiecare sa-si verifice opinia.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jurnal 1939-1945
Cartea Jurnal 1939-1945  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jurnal 1939-1945 - Pierre Drieu La Rochelle" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului - Vitalie Ciobanu, Vasile Garnet Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Vitalie Ciobanu, Vasile Garnet
28,02 lei
Pana la Ierusalim si inapoi - Saul Bellow Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Saul Bellow
25,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurnaleCarti recomandate din categoria Jurnale