Jurnal 1935-1944

Jurnal 1935-1944 - Sebastian Mihail
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJurnal 1935-1944
Comanda acum "Jurnal 1935-1944 - Sebastian Mihail" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Aparut - dupa o jumatate de secol de asteptare - la sfirsitul lui 1996 si retiparit mereu de atunci, JURNALUL lui Mihail Sebastian continua sa suscite deopotriva interesul publicului si pe al criticii. Iata doar citeva extrase din presa culturala :'...De la tulburatoarele pagini prefatate de Nicolae Manolescu in nr. 21976 al revistei Manuscriptum, aceasta carte a capatat in ochii asteptarilor noastre pur si simplu proportii de mit [...] Mitul se releva a fi intr-adevar o realitate...'Dan C. Mihailescu'Ma grabesc sa spun [...], stiind bine opera lui Sebastian, implinirile si denivelarile ei, ca acest jurnal, scris nu intotdeauna cu placere, este capodopera creatiei sale. Ba mai mult - si stiu sa-mi masor bine cuvintele -, cred ca e una din creatiile cele mai rezistente din memorialistica româneasca...'Z.Ornea 'Citindu-l pe Sebastian, e peste putinta sa ramii acelasi. Problema evreiasca devine problema ta. [...] Desi român, sau poate tocmai de aceea, iti descoperi, alaturi de Sebastian, radacinile fricii dezumanizate, umilinta nimicitoare, oboseala de a lupta, dezgustul pentru inconsecventa prietenilor si solidaritatea cu victima absoluta.'Vasile Popovici'Jurnalul e devorat ca o Carte Alba si se citeaza din el frenetic ca din Catavencu. Succesul are intotdeauna tristeti inerente. Dincolo de modenitati bine satisfacute, apar si crize de constiinta, cu iluminari, zdrobiri si miinii tisnite dinspre ambele extreme pe care nici Jurnalul acesta nu le va potoli.'Radu Cosasu'Exista pasiuni si pasiuni: jurnalul lui Sebastian le-a stirnit pe acelea ideologice, retraite totusi cu linistea degustarii [...] In fond, dimensiunea pe care Jurnalul lui Sebastian a dobindit-o in jumatatea de secol trecuta peste el este o anumita universalitate.'Nicolae ManolescuIn iunie 1997, editorilor JURNALULUI - GABRIELA OMAT si LEON VOLOVICI - li s-a conferit PREMIUL PENTRU EDITII CRITICE pe 1996 al Uniunii Scriitorilor din România. De asemenea, JURNALULUI i s-a decernat PREMIUL TUDOR TEODORESCU-BRANISTE al Fundatiei Culturale 'Magazin istoric'.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jurnal 1935-1944
Cartea Jurnal 1935-1944 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jurnal 1935-1944 - Sebastian Mihail" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Brando. Cantece invatate de la mama - Marlon Brando Robert Lindsey Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Marlon Brando Robert Lindsey
56,99 lei
Sufletul nu cunoaste distantele - Pia Pillat Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Pia Pillat
35,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica