Jubileul Regelui

Jubileul Regelui - Ioan-Luca Vlad, Daniel Anghelescu
Pret: 38,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJubileul Regelui
Comanda acum "Jubileul Regelui - Ioan-Luca Vlad, Daniel Anghelescu" de pe libraria ishop la pretul de 38,00 lei
Descriere carte:
Caracterul unic al aniversarii de 90 de ani a Majestatii sale, Regele Mihai I, a fost marcat in 2011 printr-o serie de manifestari care au antrenat nu doar familia regala si unele dintre familiile domnitoare din Europa si din lume, dar si intreaga societate romaneasca. Invitatia adresata Regelui de a vorbi in fata Parlamentului Romaniei, convocat in Sedinta solemna, a insemnat reluarea unei traditii care fusese intrerupta brutal de regimul comunist si reintrarea intr-o normalitate pe care romanii pareau ca au uitat-o.

Cartea de fata se doreste a fi un omagiu cu ocazia aniversarii unei personalitati politice care a reprezentat, prin viata si activitatea sa, un model de urmat pentru poporul roman.

Mai intai a fost, desigur, caracterul unic al aniversarii de 90 de ani a tatalui meu, Regele Mihai. Cand, anul trecut, Principele Radu si cu mine am avut prima intalnire cu echipa Palatului Elisabeta pentru a pune pe hartie sirul celebrarilor, ne-am dat seama cu totii ca va fi munca cea mai frumoasa, mai inaltatoare, si ca vom pregati cea mai plina de semni­ficatii sarbatoare traita la Palatul Elisabeta, de la venirea noastra in tara, in mai 2001.

Cel mai longeviv om de Stat din intreaga istorie a Romaniei, singurul rege al lumii care a supravietuit 84 de ani propriei incoronari, singurul sef de Stat in viata care a condus tara si armata ei in al Doilea Razboi Mondial - acesta este Regele Mihai.

Au venit la sarbatoarea Regelui invitati din tara si din toate colturile Europei, din Rusia, Bulgaria si Serbia, ori din Marea Britanie, Franta si Portugalia. Au fost prezenti musafiri din America si din Orientul Mijlociu. Personalitati regale si politice, stiintifice si artistice, militare si diplomatice, din domeniul economic si din cel educational, oameni de toate varstele si de toate religiile au adus, la Bucuresti, omagiul lor unui om care defineste, prin curajul si credinta sa, prin tinuta morala si publica, un intreg secol romanesc.

Dar, mai apoi, a fost extraordinara primire din partea societatii romanesti. Stiam ca exemplarei prezente a Regelui, de-a lungul deceniilor, alaturi de Natiunea lui, nu i se putea raspunde altfel decat cu iubire si respect. Mai stiam ca, in ultimii ani, efortul Familiei Regale de a fi utila tarii a adus recunoastere si apreciere din partea societatii romanesti.

Dar nici unul dintre noi nu a crezut ca intreaga suflare romaneasca va vibra astfel la Jubileul de 90 de ani al Majestatii Sale Regelui.

A fost mai mult decat incredere, admiratie si respect. A fost un fel de zid al afectiunii si al nevoii de Rege, ridicat pentru a ocroti ceva de care avem noi insine, ca Natiune, nevoie. Un om care sa ne reprezinte demnitatea, mandria si speranta.

Toti colaboratorii nostri au depus un efort admirabil pentru reusita celebrarilor din intreg anul 2011. Ne-am gandit ca munca a doi dintre ei ar putea fi oferita, cu folos, cititorilor, sub forma unui album de fotografii al Jubileului, publicat imediat dupa incheierea festivitatilor.

Ioan-Luca Vlad si Daniel Angelescu, primul prin textul sau, al doilea prin imaginile sale, va ofera o poveste fascinanta a ceea ce s-a intamplat in mai, octombrie si noiembrie 2011, cand Regele nostru a implinit 90 de ani.

Ei fac parte dintr-o echipa in mare parte tanara, plina de suflet si de competenta, formata din Constanta Iorga, Ion Tuca, Sandra Gatejeanu, Cristina Parii, Radu Ghina, Alexandru Oprean, Mircea Suciu, Liana Greavu, Costin Semen, Sebastian Branzas, Florin Seusan, Eugenia Ilie, Viorica Calin, Roxana Tache, Elena Ignat, Dan Geicu, Tincuta Cudinov,

Dorina Dumitru, Ion Stefan, Decebal Radulescu, Valentin Brinzila, fara de care Jubileul nu ar fi putut avea loc. Lor li s-au alaturat aproape 40 de studenti si tineri voluntari, care poarta cu mandrie, la toate evenimentele regale, numele de Honorary Equerries, adica Scutieri de Onoare.

Au mai fost o serie de personalitati, companii si furnizori ai Casei Regale, care au oferit cu generozitate munca lor, pentru a face Jubileul cu adevarat de neuitat. Ei au fost generosi si atenti, plini de energie creatoare si de entuziasm. Ne-au stat alaturi importante institutii ale Statului.

Regina si surorile mele, alaturi de Principele Radu, de mine si de toata familia, va multumim ca impartasiti bucuria amintirii acestei aniversari definitorii pentru Coroana Romaniei, pentru istoria, prezentul si viitorul tarii.

Margareta, Principesa Mostenitoare

Credite fotografice: Arhiva Familiei Regale a Romaniei

Fotografiile de la paginile 34-35 Cristian CoposescVezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jubileul Regelui
Cartea Jubileul Regelui in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jubileul Regelui - Ioan-Luca Vlad, Daniel Anghelescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jocul Puterii - SMITH Hendrick Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
SMITH Hendrick
17,91 lei
Noaptea bastarzilor - Vartan Arachelian Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Vartan Arachelian
21,66 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie