Johnny Panic si Biblia Viselor

Johnny Panic si Biblia Viselor - Sylvia Plath
Pret: 31,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJohnny Panic si Biblia Viselor
  • Autor: Sylvia Plath
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xx
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46- 1499-8
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 464
  • Format carte: 106 x 180 mm
Comanda acum "Johnny Panic si Biblia Viselor - Sylvia Plath" de pe libraria ishop la pretul de 31,30 lei
Descriere carte:
Volumul de proza Johnny Panic si Biblia Viselor (aparut intr-o prima editie in 1977, apoi reeditat si extins) include un corpus amplu de texte in proza, de la povestiri de tinerete si maturitate pina la fragmente din jurnalele si insemnarile personale ale autoarei. Astfel, cititorul poate descoperi tainele atelierului de creatie al Sylviei Plath, modul in care o istorie personala se fictionalizeaza, devenind literatura pura. In plus, textele din volum dau adevarata masura a scriitoarei : rafinata si directa, cruda si sensibila, intelegatoare si ironica, Sylvia Plath e, intr-adevar, o artista proteica.

"La un anumit nivel Johnny Panic si Biblia viselor este o marturie a uceniciei. Dar nu e vorba doar de niste banale scrieri de tinerete. Descoperim aici o mare diversitate atit in privinta calitatii, cit si a interesului ? sau mai degraba a calitatii interesului, fiindca, desi tinara Sylvia Plath da la iveala si citeva povestiri relativ sumbre, ca majoritatea tinerilor scriitori, toate textele incluse aici sint revelatoare.? (Margaret Atwood)
?Sylvia Plath a inteles bine soarta infioratoare de a fi opusul lui Swift, femeia ce accepta ideea ca partea materiala a vietii inseamna o oroare, o combinatie grotesca intre trup si spirit, dezamagirea tuturor iubirilor romantice si cosmarul sufletului ascetic.? (Joyce Carol Oates)
?Aproape toate detaliile esentiale ale poeziei sint prezente aici, ca si rudimentele interpretarii si atmosferei create de poeta, ba chiar si ritmul straniu al unor fraze.? (Ted Hughes)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Johnny Panic si Biblia Viselor
Cartea Johnny Panic si Biblia Viselor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Johnny Panic si Biblia Viselor - Sylvia Plath" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Misterul lui Marie Roget si alte povestiri - Edgar Allan Poe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Edgar Allan Poe
25,18 lei
Identitatea - Kundera Milan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Kundera Milan
13,50 lei
Manejul spaniol - Michel del Castillo Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Michel del Castillo
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala