Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach - Antigona Radulescu
Pret: 14,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJohann Sebastian Bach
Comanda acum "Johann Sebastian Bach - Antigona Radulescu" de pe libraria ishop la pretul de 14,25 lei
Descriere carte:
Johann Sebastian Bach reprezinta unul dintre pilonii importanti ai muzicii universale. Este un adevar confirmat in timp: creatia sa, dupa o perioada de tacere, s-a instalat ca reper cultural si pilduitor exemplu de perenitate.
In contextul experientelor artistice actuale, diverse, nonconformiste, muzicii lui Bach nu i s-a stirbit prestigiul si nu i s-a mai contestat valoarea. Dimpotriva, intalnirea cu aceasta fertila experienta a barocului ofera lumii de astazi, atat de zbuciumate, calea regasirii echilibrului si implinirii nazuintelor inalte.
Cartea de fata incearca sa explice miracolul. Anecdotica unei vieti modeste a fost depasita de exceptionala activitate artistica a unui om si a unui muzician ancorat profund in sensibilitatea epocii in care a trait, dar care a avut darul de a-i depasi in acelasi timp granitele. Johannes si Matthaus Passion, Ofranda muzicala, Variatiunile Goldberg si in final Arta fugii sunt cateva dintre edificiile monumentale, Clavecinul bine temperat, Sonatele si partitele pentru vioara solo sunt piese alaturi de multe altele care se adauga mozaicului de forme si genuri muzicale pe care Bach le-a insufletit si innobilat cu forta geniului sau creator.
Exemplul cantorului de la Leipzig, al exceptionalului organist si clavecinist, al pedagogului si compozitorului Bach ne apare astfel, deopotriva, oglinda barocului aflat la zenit in prima jumatate a secolului al XVIII-lea si proiectia viabila a ceea ce va fi fost sa se implineasca peste veacuri.

Antigona Radulescu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Johann Sebastian Bach
Cartea Johann Sebastian Bach in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Johann Sebastian Bach - Antigona Radulescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Bach. O viata iesita din comun - Moroney Davitt Urmatoarea carte recomandata din categoria Muzica
Moroney Davitt
15,30 lei
Invata sa canti la clape - Steve Ashworth Urmatoarea carte recomandata din categoria Muzica
Steve Ashworth
75,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
MuzicaCarti recomandate din categoria Muzica