Jiltul vulturului

Jiltul vulturului - Carlos Fuentes
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJiltul vulturului
Comanda acum "Jiltul vulturului - Carlos Fuentes" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Mexicul voteaza impotriva Statelor Unite in Consiliul de Securitate al Statelor Unite. Washington-ul, iritat, trece la represalii si, folosindu-se de controlul pe care-l detine asupra satelitilor de comunicatii, ii intrerupe irevocabil toate retelele de comunicatie. Mexicanii se pomenesc peste noapte fara telefoane, televiziune, radio sau internet, intr-un moment de instabilitate politica majora: actualul presedinte este grav bolnav si criza politica bate la usa. Stilul epistolar este brusc resuscitat, si devine suportul unei sarabande de intrigi, ce ne-ar aminti de Legaturile primejdioase ale lui Choderlos de Laclos, daca miza nu ar fi diferita ? caci nu jocuri amoroase se tes in acest ultim roman al lui Carlos Fuentes (2002), ci cabale politice in anticiparea momentului electoral.Amalgam unic si inedit de politica si literatura de cea mai buna calitate, Jiltul vulturului vorbeste despre un Mexic al anului 2020 si un context international tensionat, in care insa cititorul de azi, si mai mult, cititorul roman, se regaseste ? si isi regaseste lumea ? cu surprindere.

?Carlos Fuentes, martor al timpurilor sale, ne propune un roman ce trebuie sa fie obiect de delectare, studiu si meditatie." (Luis Mart?nez, La Jornada)

?Ambiguitatea dintre intriga romanesca si cea politica face aceasta carte sa vibreze." (Calin-Andrei Mihailescu)

?E periculos sa fii cu adevarat cinstit in tara asta. Cinstea poate sa fie admirabila, insa se poate transforma intr-un viciu. Trebuie sa te arati flexibil in fata coruptiei. Fii tu cinstit, T?mas, dar inchide ochii ? la fel ca justitia divina ? fata de coruptia celorlalti. Nu uita, in primul rind, ca tocmai coruptia e cea care unge sistemul. Majoritatea politicienilor, a functionarilor, a contractorilor etcetera, nu va avea alt prilej sa se imbogateasca in afara acestuia, cel adus pe sase ani. Apoi se intorc in uitare. Dar ei chiar vor sa fie uitati ca sa nu-i mai acuze nimeni, si bogati ca sa nu-i mai deranjeze nimeni. Navaleste o alta turma de nesimtiti. " (Carlos Fuentes, Jiltul vulturului).



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jiltul vulturului
Cartea Jiltul vulturului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jiltul vulturului - Carlos Fuentes" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Gandhi vol I - Jose Freches Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Jose Freches
28,40 lei
Romanul Cartaginei, Vol. I: Hamilcar, Leul Nisipurilor - GIRARD Patrick, Trad. GENESCU Maria, GENESCU Alin Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
GIRARD Patrick, Trad. GENESCU Maria, ...
13,41 lei
Ramses. Vol.3: Batalia De La Kadesh - JACQ Christian, Trad. GADEI Radu Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
JACQ Christian, Trad. GADEI Radu
20,61 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Roman istoricCarti recomandate din categoria Roman istoric