Iulian

Iulian - Gore Vidal
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIulian
  • Autor: Gore Vidal
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xx
  • Categoria: Roman istoric
  • ISBN: 978-973-46-2261-0
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 536
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Iulian - Gore Vidal" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Publicat in 1964, Iulian este considerat unul dintre cele mai reu­site romane istorice ale lui Gore Vidal, despre viata imparatului roman din secolul IV, devenit faimos pentru incercarea sa de a im­piedica raspindirea crestinismului. Iulian Apostatul, nepot al lui Constantin cel Mare, a avut una dintre cele mai impunatoare dom­nii, desi scurta ca durata, din istoria Imperiului Roman. Un geniu militar, scriitor talentat si filozof devotat elenisticii, a fost prins in mijlocul unui razboi doctrinar cu crestinatatea, care i-a adus moar­tea la virsta de treizeci si doi de ani. Romanul reuseste sa sur­prinda framintarile politice si religioase ale unei epoci crude si sa restaureze mostenirea unui conducator pasionat, intr-o abordare debordanta, plina de imaginatie.  

"In Iulian se intrepatrund studiul istoric amanuntit si capacitatea de observatie a unui scriitor intotdeauna atent. Rezultatul acestei combinatii da noi dimensiuni fictiunii de inspiratie istorica si ofera cititorului un model bine conturat de liniile de forta ale unui roman exemplar." ( Washington Star )    

"Dintre toate destinele care au populat istoria Imperiului Roman, Vidal nu putea alege unul mai insolit, mai plin de contradictii: un invatat in aparenta placid, dar cu soarta unui conducator militar de neegalat, un ascet ce intoarce spatele ratiunii si se lasa in voia simturilor, in fine, un fatalist ale carui actiuni sint conduse de dorinta de a schimba lumea." ( Time )  

"Romanul lui Gore Vidal este o proza istorica in adevaratul sens al termenului: un discurs viu, insotit la tot pasul de detaliul scriiturii de inalta clasa." ( The Wall Street Journal )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Iulian
Cartea Iulian in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Iulian - Gore Vidal" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fiul luminii (vol.2 din Seria Mozart) - Christian Jacq Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Christian Jacq
23,74 lei
Conclav - Robert Pazzi Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Robert Pazzi
42,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Roman istoricCarti recomandate din categoria Roman istoric