Iuda lui Leonardo

Iuda lui Leonardo - Leo Perutz
Pret: 20,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIuda lui Leonardo
Comanda acum "Iuda lui Leonardo - Leo Perutz" de pe libraria ishop la pretul de 20,70 lei
Descriere carte:
O extraordinara redescoperire literara a ultimelor doua decenii, Leo Perutz este unul dintre prozatorii de mare valoare pe care Jorge Luis Borges nu se sfia sa-i includa in panteonul sau personal. Care este cel mai grav pacat? se intreaba Leonardo, aflat in cautarea unui Iuda care sa intregeasca Cina cea de Taina. Maestrul nu va gasi raspuns nici pe stradutele rau-famate, nici in palatul ducelui Milanului, pana cand un negustor strain nu va comite pacatul impotriva iubirii.

Milano, 1498. Lodovico Sforza conduce cu o mana de fier propsperul ducat italian. Arhitectii, sculptorii si pietrarii lucreaza la ridicarea domului din mijlocul orasului. Pictorii impodobesc zidurile bisericilor, dar si peretii palazzo-urilor. In refectoriul manastirii Santa Maria delle Grazie, marele Leonardo infatiseaza Cina cea de Taina. Dar lunile trec si, spre disperarea priorului dominican, mareata lucrare pare sa se fi poticnit. Sa fie oare harul pictorului pe sfarsite? Un singur chip nu prinde viata sub penelul maestrului: tradatorul Iuda. In tot ducatul Milanului, Leonardo nu reuseste sa gaseasca un om ale carui pacate sa nu poata fi iertate de Mantuitor. Pana cand il intalneste, in carciuma unde poetul Mancino isi rosteste baladele, pe Joachim Behaim, negutatorul din Boemia ce vinde marfuri alese din Levant. Acesta va pacatui atat de amarnic si cu atata trufie, incat Leonardo il va pedepsi pe veci.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Iuda lui Leonardo
Cartea Iuda lui Leonardo in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Iuda lui Leonardo - Leo Perutz" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fanfan - Alexandre Jardin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alexandre Jardin
25,20 lei
Scrieri postume si fragmente II - Franz Kafka Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Franz Kafka
11,20 lei
Chipuri de oameni - Giovanni Papini Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Giovanni Papini
13,78 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala