Istorie si mit in constiinta romaneasca (Editia 2012)

Istorie si mit in constiinta romaneasca (Editia 2012) - Lucian Boia
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstorie si mit in constiinta romaneasca (Editia 2012)
  • Autor: Lucian Boia
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Seria de autor Lucian Boia
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-50-3234-0
  • An aparitie: 2012
  • Numar de pagini: 412
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Istorie si mit in constiinta romaneasca (Editia 2012) - Lucian Boia" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
Chestiunea se bucura in ultimii ani de mare atentie, dar dificultatea de a trata intregul fenomen - de la primele "traditii inventate" si falsuri patriotice la protocronism si avatarurile sale postcomuniste - a facut ca sinteza sa intarzie: pana acum, cand Lucian Boia parcurge critic cele doua secole in care vulgata istoriografica romaneasca a propus constiintei publice o fuziune a istoriei cu mitul. Pentru modernizarea identitatii noastre colective, nimic nu e mai urgent decat o asemenea privire sincera in oglinda.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istorie si mit in constiinta romaneasca (Editia 2012)
Cartea Istorie si mit in constiinta romaneasca (Editia 2012) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istorie si mit in constiinta romaneasca (Editia 2012) - Lucian Boia" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Harta Romaniei in anii 1918-1940 - Gabriel Stan , Adrian Pascu , Mihai Dragulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Gabriel Stan , Adrian Pascu , Mihai D...
152,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie