Istoria secreta a Kremlinului - Vol 3

Istoria secreta a Kremlinului - Vol 3 - Louis Barral, Jean Delamotte, Paul Lagron
Pret: 23,18 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria secreta a Kremlinului - Vol 3
Comanda acum "Istoria secreta a Kremlinului - Vol 3 - Louis Barral, Jean Delamotte, Paul Lagron" de pe libraria ishop la pretul de 23,18 lei
Descriere carte:


Trotki va fi toata viata sa dusmanul numarul unu al lui Stalin. Stapanul Kremlinului il va uri pana la moartea acestuia. Cum a fost cu adevarat ucis Trotki? A fost asasinul sau trimis de Kremlin? Ce a ajuns dupa eliberarea din temnitele mexicane? Aceasta poveste, care isi va avea deznodamantul in Mexic, in 1940, incepe de fapt inca din primele ore ale revolutiei ruse.

Ruptura dintre Moscova si Belgrad va reprezenta efectul luptei dintre cei "doi Stalin". Unul, cel adevarat, cel de la Kremlin, si celalalt, iugoslavul Tito. Originile acestui confl ict si ruptura care i-a urmat le gasim in raporturile din timpul razboiului dintre cele doua tari, aflate in lupta impotriva aceluiasi dusman, Hitler. Tito va fi , de fapt, singurul lider comunist care va indrazni sa se opuna, in mod deschis, dincolo de perdeaua de fier, autoritatii Kremlinului si mai ales lui Stalin.

Moartea lui Stalin va marca inceputul schimbarii politicii Uniunii Sovietice atat pe plan intern, cat si pe plan extern. De fapt, ceea ce a provocat cu adevarat sfarsitul unei lumi si a unei epoci a fost a doua sa moarte - destalinizarea -, si nu moartea fi zica a stapanului Kremlinului. Nikita Hrusciov va fi principalul artizan al destalinizarii. Si vom vedea de ce.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria secreta a Kremlinului - Vol 3
Cartea Istoria secreta a Kremlinului - Vol 3 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria secreta a Kremlinului - Vol 3 - Louis Barral, Jean Delamotte, Paul Lagron" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Paul Celan si ?meridianul? sau - Andrei Corbea-Hoisie Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Andrei Corbea-Hoisie
6,17 lei
Potcoava fara noroc - Radu Ciuceanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Radu Ciuceanu
5,22 lei
Babel sau nedesavirsirea - Paul Zumthor Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Paul Zumthor
8,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie