Istoria religiilor. Vol. I Religiile antice

Istoria religiilor. Vol. I Religiile antice - Giovanni Filoramo (coordonator)
Pret: 56,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria religiilor. Vol. I Religiile antice
Comanda acum "Istoria religiilor. Vol. I Religiile antice - Giovanni Filoramo (coordonator)" de pe libraria ishop la pretul de 56,05 lei
Descriere carte:
Traducere de Smaranda Scriitoru si Cornelia Dumitru „Orice istorie a religiilor este un produs al timpului sau, caruia ii reflecta, alaturi de limite si slabiciuni, exigentele si cunostintele. Aflati in fata unei duble cerinte – pe de o parte, de a contextualiza expunerea diferitelor religii intr-un mod riguros sub aspect cronologic, iar pe de alta parte, de a promova o prezentare a intregului care sa salveze, mai ales in cazul religiilor istorice cu o existenta indelungata, elementele de continuitate si permanenta –, ne-am decis pentru privilegierea celui din urma criteriu. Am preferat sa recurgem la ordinea consacrata, care porneste de la prezentarea datelor pe care le detinem privind preistoria, parcurge intregul tablou al religiilor antice (vol. I), abordeaza cele trei religii abrahamice – iudaismul, crestinismul, islamul – (vol. II si III), pentru a trece apoi la tratarea religiilor Extremului Orient (vol. IV) si, in final, a religiilor popoarelor sub aspect etnologic (vol. V). Un statut aparte il au religiile dualiste – gnoza, maniheismul si destinul lor medieval –, pe care am decis sa le izolam dupa un criteriu tipologic (ele se gasesc in volumul al treilea doar din motive editoriale), si religiile din America precolumbiana, plasate din motive similare in ultimul volum.” (Giovanni Filoramo)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria religiilor. Vol. I Religiile antice
Cartea Istoria religiilor. Vol. I Religiile antice in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria religiilor. Vol. I Religiile antice - Giovanni Filoramo (coordonator)" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Teologia in contextul stiintei - John Polkinghorne Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
John Polkinghorne
20,90 lei
Omul Si Sacrul - Roger Caillois Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Roger Caillois
22,41 lei
Sfintul Francisc din Assisi - Jacques Le Goff Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Jacques Le Goff
12,26 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie