Istoria limbii romane

Istoria limbii romane - Alexandru Philippide
Pret: 75,53 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria limbii romane
Comanda acum "Istoria limbii romane - Alexandru Philippide" de pe libraria ishop la pretul de 75,53 lei
Descriere carte:
Editie critica de G. Ivanescu, Carmen-Gabriela Pamfil si Luminita Botosineanu, Istoria limbii romane cuprinde ciclul de prelegeri predate de Alexandru Philippide, intre anii 1893 si 1933, la Universitatea din Iasi. Pentru reconstituirea textului s-au folosit manuscrisul autograf al ultimelor doua parti ale cursului ( Istoria sunetelor si Istoria formelor ), precum si caietele unor fosti studenti ai lui Philippide, din diferite perioade (Mihai Costachescu, Iorgu Iordan, Ion Lazarescu, Elvira Irimia, Virginia Ghibu, Lucia Pop, Haralambie Mihaescu, D Strungaru). Textul, amplu adnotat, este completat de Bibliografie , un Indice de autori si un Indice de cuvinte, forme gramaticale, variante fonetice si elemente derivative , rezumate in limbi straine de circulatie (germana, engleza si franceza) si o Anexa in care au fost reproduse harti si fotocopii dupa manuscrisul autograf al lui Philippide si dupa caietele elevilor sai.

Ca profesor, Philippide impresiona pe elevii sai si prin marea lui eruditie, dar si prin exemplul viu, de muncitor indirjit si de om pasionat pentru stiinta si pentru profesiunea pe care o practica. Opera lui Philippide despre originea poporului roman este nationala in cel mai inalt si mai frumos inteles al cuvintului, prin subiect, ca si prin rezultatele obtinute. (Iorgu Iordan)

Cind eram student, am ajuns la concluzia ca Philippide este unul din cei mai mari lingvisti din toate tarile si din toate timpurile. Datoresc imprejurarii ca l-am avut pe A. Philippide profesor faptul ca am inceput sa ma ocup de lingvistica si faptul ca m-am pasionat de aceste studii. (G. Ivanescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria limbii romane
Cartea Istoria limbii romane in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria limbii romane - Alexandru Philippide" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
POETICA POSTMODERNISMULUI - PETRESCU, Liviu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
PETRESCU, Liviu
18,05 lei
Paul Morand si Romania  - Gavin Bowd Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Gavin Bowd
28,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara