Istoria greciei / softcover

Istoria greciei / softcover - J.B.Bury, Russell Meiggs
Pret: 75,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria greciei / softcover
  • Autor: J.B.Bury, Russell Meiggs
  • Editura: All
  • Colectia: Istorii Ale Marilor Civilizatii
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-571-815-2
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 608
  • Format carte:
Comanda acum "Istoria greciei / softcover - J.B.Bury, Russell Meiggs" de pe libraria ishop la pretul de 75,90 lei
Descriere carte:
Prima editie a acestei faimoase lucrari a aparut in 1900. In a doua editie (1913), J.B. Bury a revizuit materialul in lumina descoperirilor epocale ale lui Arthur Evans de la Cnossos (Creta).

  A treia editie (1951), pregatita de Russell Meiggs, a beneficiat de toate cuceririle arheologiei din prima jumatate a secolului XX. Editia a patra, din 1975 si cea revizuita si actualizata din 1978, au pastrat caracterul de sinteza al lucrarii originale, adaugandu-i toate achizitiile de cunoastere pe care stiinta moderna le-a adus imaginii clasice a Greciei antice.

J. B. Bury (1861-1927) a fost profesor de istorie si de greaca la Trinity College, Dublin, iar in 1902 a fost promovat la Catedra de Istorie de la Cambridge. Lucrarile sale de istorie antica au devenit titluri de referinta in bibliografii.

Russell Meiggs (1902-1989) a fost pana in 1970 fellow la Balliol College si lector de istorie antica la Oxford. Printre operele sale se afla lucrari despre Roma si Grecia veche. A fost, de asemenea, fellow al Academiei Britanice.

??o lucrare demna de incredere si extrem de atractiva. Meiggs poate fi felicitat pentru modul admirabil in care a reusit sa imbine pastrarea a tot ce era valoros in textul lui Bury si adaptarea la cerintele modernitatii?.

          Hermathena

?Bury resurgens : o opera clasica la fel de solida ca si la vremea aparitiei ei. Lucrarea lui Bury-Meiggs este, o data in plus, o istorie a Greciei exemplara.?

          JACT Bulletin

?...actualizarea realizata de Russell Meiggs in lumina cercetarilor moderne este exceptionala. Viitorul lucrarii clasice a lui Bury ca opera de referinta este asigurat.?

          Ancient History

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria greciei / softcover
Cartea Istoria greciei / softcover in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria greciei / softcover - J.B.Bury, Russell Meiggs" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Al doilea razboi mondial - Lothar Gruchmann Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Lothar Gruchmann
42,75 lei
Interpretari romanesti - P.P. Panaitescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
P.P. Panaitescu
10,36 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie