Istoria crestinismului

Istoria crestinismului - Diarmaid MacCulloch
Pret: 122,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria crestinismului
  • Autor: Diarmaid MacCulloch
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hors Collection
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-46-2016-6
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 1080
  • Format carte: 160 x 235
Comanda acum "Istoria crestinismului - Diarmaid MacCulloch" de pe libraria ishop la pretul de 122,55 lei
Descriere carte:
Unde incepe crestinismul, in Atena, la Ierusalim sau la Roma? Cum au aparut si s-au diferentiat primele crezuri ale Bisericii? Cum s-au cristalizat principalele traditii crestine si cum s-a raspindit mesajul lui Iisus pina in cele mai indepartate colturi ale lumii? Diarmaid MacCulloch raspunde la aceste intrebari si la multe altele in Istoria sa pe cit de cuprinzatoare, pe atit de captivanta, considerata un titlu de referinta in domeniu.
Unele episoade ale acestei istorii complexe, precum confruntarile si convertirile ce au insotit raspindirea crestinismului in Asia Centrala si de Est sau in Africa, sint putin cunoscute. Altele, ca lupta Parintilor Bisericii impotriva gnosticismului, nasterea monahismului, Reforma si Contrareforma, sint cunoscute, dar apar acum intr-o lumina noua. Portrete ale unor personalitati neobisnuite ? sfinti, eretici, regi, cruciati ? si digresiuni in care analiza subtila se impleteste cu umorul dau culoare discursului. Istoria crestinismului constituie o sursa de informatii noi, interesante deopotriva pentru specialisti si pentru publicul larg.  

Din cuprins: Un mileniu al inceputurilor ? Grecia si Roma ? Israel ? O singura Biserica, o singura credinta, un singur Domn? ? Un Mesia rastignit ? Biserica imperiala ? Sfidarea Calcedonului: Asia si Africa ? Islamul: marea realiniere ? Imprevizibila ascensiune a Romei ? Crearea crestinismului latin ? Occidentul: imparat universal sau papa universal? ? Ortodoxia: credinta imperiala ? Rusia: a treia Roma ? Crestinatatea occidentala sfisiata ? Redesteptarile protestante ? Dumnezeu in boxa acuzatilor ? Razboaiele culturale  

"O lucrare fara egal." (Rowan Williams, Arhiepiscop de Canterbury)  

"MacCulloch ne ofera o expunere ampla si obiectiva, o carte generoasa din toate punctele de vedere." ( The Telegraph )  

"Marele merit al acestei carti este ca descrie in detaliu anumite aspecte ale istoriei crestinismului tratate superficial in alte lucrari si putin familiare chiar si publicului avizat." (Paul Johnson)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria crestinismului
Cartea Istoria crestinismului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria crestinismului - Diarmaid MacCulloch" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cabala si Rabi Simon ben Iohai - Casaril Guy Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Casaril Guy
0,00 lei
Zeii suverani ai indo-europenilor - Georges Dumezil Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Georges Dumezil
21,85 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie