Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Volumul I. De la Stropitorul stropit la Rapacitate (1895-1924)

Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Volumul I. De la Stropitorul stropit la Rapacitate (1895-1924) - Tudor Caranfil
Pret: 42,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Volumul I. De la Stropitorul stropit la Rapacitate (1895-1924)
Comanda acum "Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Volumul I. De la Stropitorul stropit la Rapacitate (1895-1924) - Tudor Caranfil" de pe libraria ishop la pretul de 42,70 lei
Descriere carte:
Plecind de la definitia ?capodoperei?, care se refera nu doar la calitatile estetice ale unui film, ci si la locul istoric pe care a reusit sa-l ocupe acesta, autorul diseca, ?povesteste? si analizeaza productii cinematografice de reper din istoria celei de-a saptea arte, trecind prin ?greii? inceputului de secol XX: D.W. Griffith, Charles Chaplin, Max Linder, Eric von Stroheim. Analiza apreciatului critic de film porneste din mai multe perspective: elaborarea mizanscenei, definirea specificului muncii actorului si a regizorului, comunicarea de idei dintre creatorii asa-ziselor ?filme de autor?.

?Cartile lui Tudor Caranfil au destin si el insusi, apartinind celor care cred ca si filmele au soarta lor, se cufunda in povestea fiecaruia, o aduce la suprafata cu o pasiune a la Sainte-Beuve pentru amanuntul biografic. Daca mai adaugam la toate acestea si intensa folosire a imperfectului, timpul povestirii, vom avea imaginea unui Tudor Caranfil romanesc, cu totul altul decit criticul coltos, agresiv, pus pe harta, gata sa iasa la bataie pentru a apara sau a demola ceea ce crede de cuviinta.? (Magda Mihailescu)
?Parcurgind cartile lui Tudor Caranfil ai senzatia ca te afli in sala de premiera, ca participi la dramele si bucuriile timpului respectiv, ca esti parte integranta din acel timp.? (Calin Caliman)
?Tudor Caranfil, un frenetic al benzii de celuloid, care a dat multe batalii cinefile, legindu-si numele de vitejii de pionierat.? (Ecaterina Oproiu)

Cuprins: Stropitorul stropit ? Voiajul in luna ? Marele jaf al trenului ? Microbii veseli ? Independenta Romaniei ? Nasterea unei natiuni ? Judex ? Intoleranta ? Viata de ciine ? Comoara lui Arne ? Muguri zdrobiti ? Semnul lui Zorro ? Nanuk eschimosul ? Cei trei muschetari ? Opinia publica (Pariziana) ? Neobisnuitele aventuri ale lui Mister West ? Rapacitate

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Volumul I. De la Stropitorul stropit la Rapacitate (1895-1924)
Cartea Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Volumul I. De la Stropitorul stropit la Rapacitate (1895-1924) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Volumul I. De la Stropitorul stropit la Rapacitate (1895-1924) - Tudor Caranfil" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Din Universul Ascuns Al Operei De  Arta - TEODOSIU Anatolie Urmatoarea carte recomandata din categoria Cinematografie
TEODOSIU Anatolie
13,41 lei
FILMUL DE AUTOR IN CINEMATOGRAFUL ITALIAN - Catrinel Danaiata Urmatoarea carte recomandata din categoria Cinematografie
Catrinel Danaiata
9,50 lei
Kieslowski despre kieslowski - Stok Danusia Urmatoarea carte recomandata din categoria Cinematografie
Stok Danusia
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
CinematografieCarti recomandate din categoria Cinematografie