Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Vol. 3: De la ?Cintaretul de jazz? la ?Luminile orasului? (1927-1931)

Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Vol. 3: De la ?Cintaretul de jazz? la ?Luminile orasului? (1927-1931) - Tudor Caranfil
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Vol. 3: De la ?Cintaretul de jazz? la ?Luminile orasului? (1927-1931)
Comanda acum "Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Vol. 3: De la ?Cintaretul de jazz? la ?Luminile orasului? (1927-1931) - Tudor Caranfil" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Al treilea volum al seriei abordeaza perioada in care se transeaza disputa dintre filmul ?mut? si cel sonor si al carei inceput este marcat de premiera Cintaretului de jazz . Tot in aceasta perioada au loc si primele decernari ale Premiilor Oscar (stagiunea 1927-1928), care, desi la inceput ignora complet noile ?talkies?, ajung in citiva ani sa le recunoasca valoarea. Marii regizori ai vremii ? printre care Dreyer, King Vidor, Sj?str?m, Dovjenko, Von Sternberg, Renoir, Murnau, mentionati in acest volum ? au fost nevoiti sa se adapteze din mers la noile mijloace tehnice. Dar parerile erau impartite: pe de o parte, Eisenstein credea in filmul sonor si in ?cuvintele revelatoare?, pe cind Chaplin considera cuvintul fatal pentru celebrul sau tramp ,creat prin si bazat exclusiv pe ?alfabetul miscarii, poezia gestului?.  

?Esti captivat de aceste capodopere ale cinematografiei, iar scrisul lui Tudor Caranfil este, la rindul lui, captivant. Tudor Caranfil stie sa emotioneze cititorul.? (Mihai Fulger)  

?Carti fascinante, precum un serial bine condus...? (Roxana Pana)

?Apreciez, la Tudor Caranfil, mersul impotriva curentului, curajul de a-si sustine parerile chiar si atunci (sau mai ales atunci ) cind are de dus razboi cu toata lumea. Dar Caranfil n-ar mai fi Caranfil daca s-ar plia pe opinia majoritatii, si cred ca acesta este meritul sau cel mai mare.? (Alex. Leo Serban)  

?Tudor Caranfil, admirabil cunoscator al cinematografului...? (Nicolae Manolescu)

Cuprins: Cintaretul de jazz ? Patimile Ioanei d'Arc ? Oamenii, duminica ? Multimea ? Vintul ? Femeia in Luna ? Noul si vechiul ? Jurnalul unei fete pierdute ? Pamint ? Ingerul albastru ? Cateaua ? Tabu ? Luminile orasului

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Vol. 3: De la ?Cintaretul de jazz? la ?Luminile orasului? (1927-1931)
Cartea Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Vol. 3: De la ?Cintaretul de jazz? la ?Luminile orasului? (1927-1931) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Vol. 3: De la ?Cintaretul de jazz? la ?Luminile orasului? (1927-1931) - Tudor Caranfil" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Al Pacino - Al Pacino, Lawrence Grobel Urmatoarea carte recomandata din categoria Cinematografie
Al Pacino, Lawrence Grobel
37,05 lei
Filmul - Ronald Bergan Urmatoarea carte recomandata din categoria Cinematografie
Ronald Bergan
113,05 lei
Cetateanul Kane. "Romanul" unui film - Tudor Caranfil Urmatoarea carte recomandata din categoria Cinematografie
Tudor Caranfil
28,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
CinematografieCarti recomandate din categoria Cinematografie