Istoria artelor plastice vol. I

Istoria artelor plastice vol. I - Botez Crainic Adriana
Pret: 42,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria artelor plastice vol. I
Comanda acum "Istoria artelor plastice vol. I - Botez Crainic Adriana" de pe libraria ishop la pretul de 42,75 lei
Descriere carte:
Publicarea, in anul 1994, a primului volum al Istoriei artelor plastice, a fost reluata in reeditari succesive intre anii 1996-1999, cu pastrarea formei si continutului initiale ale lucrarii.
Reeditarea actuala a primului volum, a sasea de altfel, a avut ca deziderat primordial revizuirea textului initial si imbogatirea acestuia cu noi capitole. Mai mult, completarea analizelor plastice cu imaginile color ale materialului ilustrativ, noua tehnoredactare a textului si noua prezentare grafica a punerii in pagina ofera viziunea unei sinteze dupa criterii actuale in scopul imbunatatirii editiilor anterioare in ceea ce priveste continutul si prezentarea estetica.

Volumul I se refera la doua mari epoci de cultura si civilizatie: Antichitatea si Evul Mediu, epoci in cadrul carora artele plastice au cunoscut o evolutie originala si de mare diversitate in teritoriile din jurul Mediteranei.
Ansamblul reproducerilor color, cu multe imagini realizate la fata locului de catre autoare, interpretarea epocii preistorice egeene si minoice, completarea tuturor capitolelor cu concluziile sintezei artei (epocilor respective), adaugate conceptiei editiilor anterioare, intregesc volumul actual cu prezentarea mai ampla a fenomenului de cultura plastica universala.

Contextele istorice si economice diferite de la o epoca la alta, determinante ale dezvoltarii artelor (arhitecturii, sculpturii, picturii si artelor decorative), au constituit criteriile obiective ale interpretarii fenomenului artistic cu observatia ca ele au fost inter-relationate cu factori subiectivi hotarati de sensibilitatea umana si cu aspecte aleatorii care au influentat mentalitatile epocilor istorice. Interconexiunile intre obiectiv si subiectiv, autoritatea personalitatii creatoare a artistului in procesul creatiei, reflexul ambiantei societatii asupra sensibilitatii autorului sau asupra selectiilor facute de el in procesul creator sunt deziderate esentiale ale cartii in filele careia s-a incercat a patrunde in misterul frumusetii operei de arta.
Autoarea si-a propus sa focalizeze atentia asupra valorile perene ale capodoperelor, sa dezvaluie in filele cartii semnificatiile complexe ale operei de arta, viata secreta a formelor plastice, spiritul formei, expresia continutului artei. Fidela relatiei arta-istorie, arta - societate, arta - psihologie prezentarea incearca, in desfasurarea cronologica a epocilor, sa coreleze semnificatiile launtrice ale operei cu personalitatea artistului si cu timpul istoric al aparitiei operei.

Din aceasta perspectiva, lucrarea se indeparteaza de prezentarile narative sau descriptive care abunda, din pacate, in literatura de specialitate. Adresata unui public larg, cadrelor didactice, studentilor, elevilor si tuturor cititorilor cu adevarat interesati sa descopere vasta si magnifica lume a artei, lucrarea depaseste cadrul general si prezentarea specifice cartii cu caracter strict didactic. Analizele plastice se deplaseaza dincolo de descrierea inventarului formelor si a relatiei anecdotice. Explicarea conceptelor, punctarea principiilor si notiunilor estetice, analiza termenilor tehnici si a relatiei artistului cu procedeele plastice au scopul de a deslusi cititorului procesul complex al elaborarii operei de arta.

Prin aceasta abordare, lucrarea se straduieste sa aduca un punct de vedere global asupra evolutiei epocilor de arta, sa ofere o viziune de ansamblu dar, in acelasi timp, sa sublinieze distinctii sau rigori comune ale conceptiilor artistice ale epocilor cunoscute, mai putin cunoscute sau necunoscute, sa atraga atentia asupra semnificatiilor profunde ale operei de arta, sa descifreze valoarea expresiva complexa a elementelor morfologice.

Autoarea si-a dorit ca paginile lucrarii sale, Istoria artelor plastice, sa ofere o interpretare adaptata cerintelor sensibilitatii contemporane, receptivitatii actuale a semenilor nostri, tipului viu al interesului si curiozitatii intelectuale, tot mai evidente, ale acestora.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria artelor plastice vol. I
Cartea Istoria artelor plastice vol. I in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria artelor plastice vol. I - Botez Crainic Adriana" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lectia De Desen: Corpul Uman - SPENCER Roy, Trad. CHIRIAC Maria Urmatoarea carte recomandata din categoria Arte plastice
SPENCER Roy, Trad. CHIRIAC Maria
13,41 lei
Modigliani - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Arte plastice
***
31,50 lei
Pallady - album de arta - Alexandru Cebuc Urmatoarea carte recomandata din categoria Arte plastice
Alexandru Cebuc
90,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Arte plasticeCarti recomandate din categoria Arte plastice