Istoria artei

Istoria artei - Larousse
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria artei
Comanda acum "Istoria artei - Larousse" de pe libraria ishop la pretul de 114,00 lei
Descriere carte:
Este nevoie sa editam o Istorie a artei ? Formula este atat de raspandita, cu acest titlu sau cu un titlu asemanator au fost publicate atat de multe volume incat intentia unei astfel de intreprinderi pare sa raspunda unei idei clare, daca nu evidente: o abordare a artei in evolutia ei istorica, sugerata de altfel de apropierea celor doi termeni, ?istorie? si ?arta?.
Istoria artei ar putea fi pur istorica, daca si-ar limita (sau si-ar extinde) ambitia la a face o istorie a artistilor sau a comanditarilor lor, adica a unor categorii sociale definite destul de precis. La fel, ar putea ramane pura istorie, daca ar lua in considerare totalitatea productiei artistice sau ar cauta sa integreze aceste categorii (artisti si comanditari) intr-o viziune globala a activitatii umane care aspira la crearea operelor de arta. Or, scopul ei este tocmai acela de a surprinde, dincolo de aspiratia spre arta, evolutia artei insasi, adica a ceea ce noi recunoastem ca atare, iar acest demers presupune interventia unei judecati de valoare estetice.
Aceasta istorie a artei nu pretinde sa se erijeze intr-un corp doctrinar, ci vrea numai sa propuna o serie de studii scrise de unii dintre cei mai buni specialisti ai timpului nostru asupra principalelor etape ale evolutiei artei. Proiectul se inscrie in ambitioasa actiune a Editurii Larousse de a oferi manuale cu o informatie solida, alaturi de dictionarele care ? de aproape 150 de ani ? au transformat numele fondatorului editurii in substantiv comun.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria artei
Cartea Istoria artei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria artei - Larousse" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionar englez-roman de medicina si biologie - Corneliu Nastase, Viorica Nastase, Ion Nastase, Veronica Nastase, Vasile T. Bejenari Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare specializate
Corneliu Nastase, Viorica Nastase, Io...
88,02 lei
Mitologie universala - Fernand Comte Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare specializate
Fernand Comte
7,25 lei
Dictionar de relatii internationale. Secolul XX - Maurice Vaisse (coord. ) Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare specializate
Maurice Vaisse (coord. )
47,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dictionare specializateCarti recomandate din categoria Dictionare specializate