Istoria Fondarei Orasului Bucuresti, Capitala Regatului Roman

Istoria Fondarei Orasului Bucuresti, Capitala Regatului Roman - Dimitrie Papazoglu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria Fondarei Orasului Bucuresti, Capitala Regatului Roman
  • Autor: Dimitrie Papazoglu
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Memorii si Corespondenta
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-669-107-1
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 424
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Istoria Fondarei Orasului Bucuresti, Capitala Regatului Roman - Dimitrie Papazoglu" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Dimitrie Papazoglu s-a nascut la 28 martie 1811, in Bucuresti, in hanul manastirii Zlatari, aflat in jurul actualei biserici cu acelasi nume din Calea Victoriei.
In 1821, dupa intrarea turcilor in Bucuresti, familia Papazoglu s-a refugiat la Brasov, unde a stat pana in 1827. In acest timp, Dimitrie a urmat cursurile Scolii Imperiale si a invatat limbile germana, maghiara si, probabil, engleza. Ulterior, a urmat cursuri si la Budapesta si Viena. Dupa revenirea in tara, tanarul de 16 ani a luat lectii de desen de la pictorul francez Jacquin, cunostintele capatate folosindu-le mai tarziu la realizarea celebrelor stampe in care a reprezentat portrete de voievozi sau ale unor personalitati ale epocii sale (?Ion Heliade Radulescu", ?Gheorghe Lazar", ?Dimitrie Bolintineanu" si altii), evenimente istorice (?Uciderea lui Bimbasa Sava" la 1821, ?Unirea Principatelor", ?Asaltul redutei Grivita, dat la 30 august 1877" etc.), dar si ?Focul din Bucuresti de la 1847". In anul 1830 a intrat in Militia pamanteana si apoi in Armata, chiar de la organizarea ei. Osteanul Dimitrie Papazoglu a participat la linistirea miscarilor bulgaresti din Braila, din anii 1841-1843, la Revolutia din 1848, la stingerea marelui incendiu din Bucuresti din martie 1847, a comandat unitati militare dizlocate in diferite orase din tara. In anul 1855 a demisionat din armata, cu gradul de maior, dar, in 1884, cand s-a reorganizat Armata Romana, a fost inaintat la gradul de locotenent-colonel.
Dupa demisia din armata a realizat planse litografice, a facut cercetari istorice pe la manastiri, a infiintat chiar si un muzeu care-i purta numele in Bucuresti.
Istoria Bucurestilor l-a preocupat in mod deosebit, opera sa majora fiind: Istoria fondarei orasului Bucuresti, publicata in 1891.
Dimitrie Papazoglu s-a stins din viata la 5/17 august 1892 si a fost inmormantat la manastirea Cernica.
Marcel Ciuca


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria Fondarei Orasului Bucuresti, Capitala Regatului Roman
Cartea Istoria Fondarei Orasului Bucuresti, Capitala Regatului Roman in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria Fondarei Orasului Bucuresti, Capitala Regatului Roman - Dimitrie Papazoglu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Vorbe memorabile de la Cezar la Churchill - Francois Bluche Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Francois Bluche
32,40 lei
Operatiunea Walkiria - Jesus Hernandez Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Jesus Hernandez
18,90 lei
Burghezia romana - Stefan Zeletin Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Stefan Zeletin
19,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie