Istoria Administratiei Publice Locale In Statul Roman Modern

Istoria Administratiei Publice Locale In Statul Roman Modern - Gutan Manuel
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria Administratiei Publice Locale In Statul Roman Modern
  • Autor: Gutan Manuel
  • Editura: CH Beck
  • Colectia:
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-655-645-X
  • An aparitie: 2004
  • Numar de pagini: 440
  • Format carte:
Comanda acum "Istoria Administratiei Publice Locale In Statul Roman Modern - Gutan Manuel" de pe libraria ishop la pretul de 31,61 lei
Descriere carte:
Lucrarea abordeaza, sub forma unei monografii, o istorie institutional-juridica si factologica a administratiei publice locale romanesti, asa cum a aparut si s-a dezvoltat in cadrul statului roman modern. In centrul analizei a stat administratia publica descentralizata, surprinsa din momentul consacrarii ei regulamentare (1831-1832) pana in momentul eliminarii ei, de catre dictaturile de dreapta ale epocii interbelice (1945).

 

Lucrarea este rodul cercetarii realizate de catre autor, in cadrul studiilor doctorale, urmate intre anii 1997-2003 la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, sub indrumarea prof. univ. dr. Dumitru D. Firoiu. Ea incununeaza o indelungata munca de documentare facuta in tara la cele mai prestigioase biblioteci din Bucuresti, Cluj-Napoca si Sibiu, dar si un efort de abordare comparativa desfasurat in strainatate, in bibliotecile Universitatii Rennes I (Franta) si Institutului elvetian de drept comparat din Lausanne.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria Administratiei Publice Locale In Statul Roman Modern
Cartea Istoria Administratiei Publice Locale In Statul Roman Modern in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria Administratiei Publice Locale In Statul Roman Modern - Gutan Manuel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Bolsevicii - Adam B. Ulam Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Adam B. Ulam
71,15 lei
Istoria gindirii chineze - Anne Cheng Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Anne Cheng
29,93 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie