Israel. Statul Evreilor

Israel. Statul Evreilor - KLEIN Claude, Trad. GADEI Radu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIsrael. Statul Evreilor
Comanda acum "Israel. Statul Evreilor - KLEIN Claude, Trad. GADEI Radu" de pe libraria ishop la pretul de 22,41 lei
Descriere carte:
La inceputurile noului mileniu, viitorul Israelului este legat de redefinirea identitatii sale. Nascut din idealurile sionismului si din tragedia exterminarii evreilor in lagarele naziste, statul Israel a purtat mai multe razboaie impotriva tarilor arate invecinate si a creat o democratie care a evoluat sub egida Partidului laburist. Intr-o tara in care armata este omniprezenta, unde religia influenteaza sfera dreptului si unde economia s-a dezvoltat in ritm sustinut, societatea este confruntata cu multiple antagonisme: antagonismul dintre arabi si evrei, cel dintre populatia askenaza si cea sefarda si, in ultimele decenii, conflictul dintre religiosi si laici. La cincizeci de ani de la intemeierea statului evreilor, Israelul se afla intr-un punct crucial al istorie sale. Un stat modern si o societate avansata asigura o bunastare de invidiat, dar pacea cu tarile arabe a devenit o problema acuta, intr-un moment in care miturile fondatoare ale „statului evreiesc si democratic” din 1948 sunt pe cale de a se narui. Claude Klein preda la Universitatea din Ierusalim si la Institutul Superior de Administratie din Tel Aviv. A mai publicat pe teme similare cu cele din aceasta carte: Le droit isra?lien PUF 1990; Essai sur le sionisme aujourd’hui , La D?couverte 1990; La d?mocratie d Israel , Seuil 1997.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Israel. Statul Evreilor
Cartea Israel. Statul Evreilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Israel. Statul Evreilor - KLEIN Claude, Trad. GADEI Radu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Printre lupi - Misha Defonseca Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Misha Defonseca
22,99 lei
Vinovati De Dementa - OTNOW LEWIS Dorothy, Trad. SLAPAC Florin, INEA Gabriela Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
OTNOW LEWIS Dorothy, Trad. SLAPAC Flo...
13,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie