Invataturile secrete ale marelui yoghin Gheranda

Invataturile secrete ale marelui yoghin Gheranda  - Nicolae Catrina
Pret: 27,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInvataturile secrete ale marelui yoghin Gheranda
Comanda acum "Invataturile secrete ale marelui yoghin Gheranda  - Nicolae Catrina" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:
Gheranda samhita este unanim considerata atat de initiati, cat si de specialisti ca alcatuind, impreuna cu Siva samhita si Hatha-yoga Pradipika, un ansamblu de lucrari fundamentale pentru practica Hatha-yoga. Veritabil manual enciclopedic de yoga, el a fost oferit initial de catre un mare intelept, numit Gheranda, discipolului sau Canda Kapali, sub forma unor serii de revelatii si initieri directe care numai ulterior au fost "fixate" in scris.

La fel ca si celelalte tratate traditionale timpurii de yoga, atat stilul, cat si viziunea specifica situeaza fara indoiala Gheranda samhita in cadrul traditiei tantrice si sivaite, si nu al celei vedantice; mai exact, el se integreaza indeosebi ca un element particular in ansamblul metafizicii si misticii scolii spirituale Kaula si al sivaismului de tip Pasupata, in cadrul caruia era adorata cu precadere ipostaza lui Siva numita Pasupati ("Pastorul cel bun" sau Ghidul spiritual al tuturor fapturilor). De asemeni, este demn de mentionat aici existenta unor afinitati certe ale acestui tratat si cu traditia Natha-yoghinilor, al carei intemeietor este considerat a fi (ca si in cazul traditiei Kaula a sivaismului din Casmir) insusi Siva Adinatha (Siva in ipostaza de Suveran Absolut al intregii manifestari).

In calitatea sa de lucrare apartinand traditiei sivaite (care, la randul ei, apartine marelui ansamblu al traditiei tantrice), Gheranda samhita ofera aproape in exclusivitate procedee spiritual e care tin de asa-numita "Cale a fiintei individuale si limitate" (Anavopaya) sau prima treapta initiatica fundamentala din cadrul sivaismului casmirian, cea in care efortul personal si purificarea interioara sunt esentiale pentru transformarea spirituala. Cu toate acestea, tehnicile yoghine secrete revelate aici permit practicantului perseverent - asa cum tratatul mentioneaza in mod repetat - atingerea succesului deplin in yoga, ceea ce inseamna atat dobandirea de numeroase puteri subtile sau oculte extraordinare (siddhi), cat si uniunea extatica si identificatoare (mukti) cu Dumnezeu insusi.

profesor Yoga Nicolae Catrina

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Invataturile secrete ale marelui yoghin Gheranda
Cartea Invataturile secrete ale marelui yoghin Gheranda  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Invataturile secrete ale marelui yoghin Gheranda - Nicolae Catrina" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Umbra de dincolo... - A. C. Pahomi Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
A. C. Pahomi
23,75 lei
Secretele viselor -  Caro Ness Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Caro Ness
20,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Astrologie/EsotericCarti recomandate din categoria Astrologie/Esoteric