Introducere In Teoria Cunoasterii

Introducere In Teoria Cunoasterii - Schnadelbach Herbert
Pret: 25,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIntroducere In Teoria Cunoasterii
Comanda acum "Introducere In Teoria Cunoasterii - Schnadelbach Herbert" de pe libraria ishop la pretul de 25,00 lei
Descriere carte:
Herbert Schnadelbach s-a nascut in 1936, in Germania. A studiat la Frankfurt pe Main filosofia si sociologia, printre mentorii sai numarandu-se Theodor W. Adorno si Jurgen Habermas.
Schnadelbach a scris mai multe carti despre filosofia clasica germana, despre filosofia moderna si despre filosofia analitica. Lucrarile sale i-au adus o reputatie de expert de prim rang in filosofia lui Kant si cea a lui Hegel.
Dupa 1989, Herbert Schnadelbach a fost primul profesor din Vestul Germaniei chemat sa tina cursuri de filosofie la Humboldt-Universitat din Berlin.
In cartea de fata, conceptul de cunoastere este abordat teoretic din perspectiva gramaticii propozitiilor in care folosim termeni precum a sti , a percepe , a memora , a da crezare , adevar , intemeiere , experienta . Atentia filosofului german este indreptata nu atat asupra formei pe care o iau asemenea propozitii in vorbirea si in textele oamenilor, cat asupra continutului acestor propozitii.
Continutul propozitiilor in care intervin expresii epistemice a fost intens discutat de-a lungul istoriei filosofiei. Schnadelbach trece in revista principalele repere ale acestei dezbateri. Un accent special este pus asupra conceptiei lui Kant, cartea fiind, din acest punct de vedere, si o introducere in teoriile despre cunoastere ale filosofului Konigsberg.
Filosoful german ne propune un text cu o respiratie ampla, care imbina reflectiile pur teoretice cu fascinante analize ale rolului discutiilor despre cunoastere in istoria filosofiei europene.
Mihail-Radu Solcan

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Introducere In Teoria Cunoasterii
Cartea Introducere In Teoria Cunoasterii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Introducere In Teoria Cunoasterii - Schnadelbach Herbert" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mesterii. Romanteatre - Tatiana Slama-Cazacu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Tatiana Slama-Cazacu
9,31 lei
Epistolar - Gabriel Liiceanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Gabriel Liiceanu
35,10 lei
Meditatii spirituale - Hugo din Saint Victor Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Hugo din Saint Victor
12,32 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie