Intre speranta si responsabilitate - Introducere in structurile ontologice ale eticii

Intre speranta si responsabilitate - Introducere in structurile ontologice ale eticii - Roberto Poli
Pret: 22,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIntre speranta si responsabilitate - Introducere in structurile ontologice ale eticii
  • Autor: Roberto Poli
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Stiinta si Religie
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-669-832-3
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 348
  • Format carte: 13 ? 20 cm
Comanda acum "Intre speranta si responsabilitate - Introducere in structurile ontologice ale eticii - Roberto Poli" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Colectia ?Stiinta si Religie? se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta si religie.

Cartea semnaleaza numeroase probleme filosofice, dar putem identifica doua nuclee structurale pentru orice etica: a) persoana , in calitate de subiect, in calitate de categorie etica si de generatoare a unui sistem de categorii etice (in primul rand libertatea, implicata direct de categoria de persoana); b) valorile , un orizont dificil de abordat si imposibil de separat de teoriile voluntariste, ale realizarii si producerii.

Intre speranta si responsabilitate este unul dintre cele mai organice eforturi ale filosofului italian Roberto Poli, angajat de ani buni intr-un parcurs inovativ ce cauta puncte de contact intre marile filoane ontologice ale filosofiei occidentale si dezvoltarile galopante ale stiintei informatice, ale matematicii si logicii.

Roberto Poli (n. 1955, Trento) este profesor de etica aplicata, filosofia stiintei si filosofia stiintelor sociale la Facultatea de Sociologie a Universitatii din Trento. Absolvent al Facultatii de Sociologie din Trento (1980), obtine titlul de doctor in filosofie (2001) la Universitatea din Utrecht, Olanda, cu teza ALWIS. Ontology for Knowledge Engineers.

Este editor-sef la Axiomathes, publicatie academica dedicata studiului ontologiei si sistemelor cognitive, si membru in comitetul editorial al mai multor periodice, intre care mentionam doar Meinong Studies, Process Thought, Dialogikon. Profesor invitat la universitati din lumea intreaga (Oxford, Philadelphia, Londra, Cracovia, Varsovia, El Paso, Foggia, Roma, San Marino, Sibiu, Tokio, Sofia etc.).

Cateva dintre volumele publicate de Roberto Poli singur sau in colaborare: Understanding Anticipatory Systems (numar special Foresight, 2009), Idee di scienza e livelli di realt? (UNI Service, 2007), ALWIS. Ontology for Knowledge Engineers (University of Utrecht, 2001), The School of Franz Brentano (cu L. Albertazzi, M. Libardi, Kluwer, 1996), Estetica fenomenologica (cu G. Scaramuzza, Alinea, 1998), Appunti di logica (Edizioni Goliardiche, 1999), The Brentano puzzle (Asgate, 1998), Ontologia formale (Marietti, 1992). Pe langa acestea, Poli are mai mult de o suta cincizeci de articole aparute in reviste si periodice de specialitate din Europa si America.

Cercetarea si reflectia sa graviteaza in jurul unor puncte de interes ca: ontologia, atat in sensul clasic, cat si in cel modern, imprimat termenului de ?dezvoltare a tehnologiei computerelor?; teoria valorilor si conceptul de persoana in sfera valorilor; sistemele anticipatoare, adica sistemele capabile sa ia decizii in functie de posibila lor dezvoltare ulterioara; teoria nivelurilor de realitate.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Intre speranta si responsabilitate - Introducere in structurile ontologice ale eticii
Cartea Intre speranta si responsabilitate - Introducere in structurile ontologice ale eticii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Intre speranta si responsabilitate - Introducere in structurile ontologice ale eticii - Roberto Poli" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria Bisericii Ortodoxe Romane - Pacurariu Mircea Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Pacurariu Mircea
14,17 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie