Intotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Romanie moderna (2005-2007)

Intotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Romanie moderna (2005-2007) - Mihai-Razvan Ungureanu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIntotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Romanie moderna (2005-2007)
Comanda acum "Intotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Romanie moderna (2005-2007) - Mihai-Razvan Ungureanu" de pe libraria ishop la pretul de 75,05 lei
Descriere carte:
Discursuri, conferinte, interviuri sustinute de Mihai-Razvan Ungureanu in perioada in care a detinut mandatul de ministru al Afacerilor Externe. Volumul reflecta activitatea de exceptie depusa de reputatul istoric intr-o perioada destul de tensionata a politicii romanesti, tinind cont de faptul ca Romania se pregatea sa adere la Uniunea Europeana. Citind interviurile ? de altfel, pe multe dintre ele cititorii le-au urmarit la vremea respectiva in direct, la televizor ?, se constata  nu numai pertinenta intrebarilor si acuitatea lor, ci si atitudinea directa a ministrului, nu de putine ori pus in situatia de a raspunde la intrebari incomode. Lucrarea realizeaza astfel o privire de ansamblu asupra unei perioade de exceptie si, in ciuda vicisitudinilor, incununate de succes.  

?Cind l-am invitat pe Mihai-Razvan Ungureanu sa devina secretar de stat in Ministerul de Externe, eram sigur ca are toate calitatile functiei cu pricina, dar eram, de asemenea, aproape sigur ca demnitatea pe care i-o propuneam urma sa fie un simplu episod din biografia sa. N-aveam de unde sa stiu, atunci, ca diplomatia si politica in genere erau pentru el nu simple dexteritati anexe, conjuncturale, ci ingredientele unei vocatii. il contemplu adesea pe mai tinarul meu amic cu o (nu intotdeauna marturisita) ingrijorare. Pariul lui implica, uneori, inzestrari acrobatice, relativisme dizolvante, melancolii, vanitati, cinisme de circumstanta si deceptii. Razvan e prea inteligent ca sa nu le stie. Dar sint incredintat ca modul lui tonic de a se confrunta cu sine si cu lumea din jur va fi dublat mereu de luciditate si discernamint. Restul e destin. Si va fi, deopotriva, istorie, caci ii prevad autorului o traiectorie publica de ordinul exceptiei.? (Andrei Plesu)

Cuvint inainte de Andrei Plesu. Prefata de Emil Hurezeanu. Editie ingrijita de Ana Dinescu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Intotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Romanie moderna (2005-2007)
Cartea Intotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Romanie moderna (2005-2007) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Intotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Romanie moderna (2005-2007) - Mihai-Razvan Ungureanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Asaltul asupra ratiunii - Al Gore Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Al Gore
37,99 lei
Doctrinele partidelor politice - Nicolae Gogoneata (coordonator) Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Nicolae Gogoneata (coordonator)
8,36 lei
Puteri si influente  - Beaumarchais Center for International Research Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Beaumarchais Center for International...
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica