Intoarcerea lui Rabbit

Intoarcerea lui Rabbit - John Updike
Pret: 36,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIntoarcerea lui Rabbit
Comanda acum "Intoarcerea lui Rabbit - John Updike" de pe libraria ishop la pretul de 36,00 lei
Descriere carte:
Romanul Intoarcerea lui Rabbit continua povestea lui Harry Angstrom, unul dintre cele mai populare personaje din literatura americana, la zece ani dupa intamplarile din Fugi, Rabbit (1960), primul volum al celebrei ... tetralogii cu acelasi erou, publicat in "Raftul Denisei" (2008). Harry "Rabbit" Angstrom se intoarce, asa ar suna titlul de ziar pe care personajul principal al romanului lui Updike ar putea sa-l culeaga la linotip, chiar despre el insusi. Dupa zece ani de la intamplarile din Fugi, Rabbit, primul volum al tetralogiei construite in jurul aceluiasi (anti)erou, Harry Angstrom, "se intoarce" blazat, anesteziat, rutinat de casnicia fara speranta cu Janice si slujba marunta de linotipist, las, dar plin de viata, infricosat, dar plin de umor. Cum Updike este cronicarul predilect al adulterului suburban, vechea infidelitate a lui Angstrom apare acum in oglinda: sotia lui, Janice, il paraseste pentru Stavros, un vanzator de masini. Iata punctul de cotitura in viata lui Rabbit, care declanseaza o serie de reevaluari capitale. Rabbit incepe din nou sa riste. O cunoaste pe Jill, o adolescenta dependenta de droguri, careia ii refuza -- o vreme -- avansurile. Jill i-l prezinta pe Skeeter, amicul ei negru, un chibit perfect, de un straniu tragism, care ii revolutioneaza lui Rabbit cateva dintre ideile rasiste. Fara sa-si dea seama, Rabbit lasa in urma conservatorismul inchistat al clasei de mijloc americane si avanseaza treptat spre altceva -- o mai buna gestionare a deziluziei, a ratarii, a suferintei.

Intoarcerea lui Rabbit este un roman la fel de paradoxal ca America anilor '60, maturata de vantul schimbarii, rupta intre grandioasa reusita a lui Apollo 13 si tragedia Vietnamului. Fascinat de limbajul astronautilor, de vechile expresii care deservesc explorarea unei lumi cu totul noi, John Updike reuseste sa-si insemineze textul cinematic, pus sub semnul prezentului, cu aluzii la un "dincolo" care ramane de explorat. Nu numai Rabbit e mai matur in acest roman, ci si Updike, care scrie cu pofta, cu setea de a largi perspectiva si cu neasteptata compasiune.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Intoarcerea lui Rabbit
Cartea Intoarcerea lui Rabbit in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Intoarcerea lui Rabbit - John Updike" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Crudul adevar - David Lodge Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Lodge
21,80 lei
Complotul impotriva Americii - Philip Roth Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Philip Roth
31,30 lei
Calcanul  - G?nter Grass Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
G?nter Grass
45,12 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala