Intimitatea - Increderea in sine si in celalalt

Intimitatea - Increderea in sine si in celalalt - Osho
Pret: 13,68 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIntimitatea - Increderea in sine si in celalalt
Comanda acum "Intimitatea - Increderea in sine si in celalalt - Osho" de pe libraria ishop la pretul de 13,68 lei
Descriere carte:
Am auzit o anecdota despre o mare mistica sufista, Rabia al Adawia. Intr-o zi pe inserate, oamenii au gasit-o in strada, cautand ceva. Era batrana, avea vederea slaba, asa ca vecinii au venit sa o ajute. Au intrebat-o: "Ce cauti?"?.

Rabia a raspuns: "Imi caut acul. L-am pierdut"?.

Vecinii au dat sa l-caute, dar si au dat seama imediat ca drumul era foarte mare iar acul era ceva foarte mic. Asa ca au intrebat o pe Rabia: "Te rugam sa ne spui unde l-ai pierdut, locul exact, caci altfel e greu sa-l gasim. Drumul e mare si putem sa cautam mult si bine pana sa-l gasim, daca o sa-l gasim. Unde anume l-ai pierdut?"?.

"In casa"?, a raspuns Rabia. "Atunci de ce il cauti aici?"? au intrebat ei. "Fiindca aici e lumina, iar inauntru nu e"?.

Aceasta anecdota e foarte semnificativa. Te-ai intrebat vreodata ce cauti? Ai considerat vreodata ca e important sa meditezi adanc pentru a sti ce cauti? Nu. Chiar daca in unele momente de visare ai avut o idee vaga despre ceea ce cauti, nu ai stiut niciodata precis ce anume este. Nu l-ai definit inca.

Daca incerci sa-l definesti, cu cat capata mai mult contur cu atat mai mult iti dai seama ca nu e nevoie sa-l cauti. Cautarea poate continua numai intr-o stare de imprecizie, de lipsa de claritate, de visare; cand lucrurile nu sunt clare continui sa cauti, impins de un indemn launtric, tras de un imbold insistent. Stii una si buna: trebuie sa cauti. E o necesitate launtrica. Dar nu stii ce cauti. Si daca nu stii ce cauti, cum sa gasesti?

Cauti ceva vag -- crezi ca e in bani, in putere, in prestigiu, in respectabilitate. Dar pe urma vezi oameni respectabili, oameni puternici care si ei cauta. Si mai vezi si oameni extraordinar de bogati care cauta si ei; cauta pana la sfarsitul vietii. Prin urmare, bogatia nu ajuta la nimic, puterea nu ajuta la nimic.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Intimitatea - Increderea in sine si in celalalt
Cartea Intimitatea - Increderea in sine si in celalalt in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Intimitatea - Increderea in sine si in celalalt - Osho" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Calea Implinirii Personale - Todd Duncan Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Todd Duncan
22,00 lei
O idee geniala - Foster Jack Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Foster Jack
15,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie motivationalaCarti recomandate din categoria Psihologie motivationala