Interviuri cu Francis Bacon. Brutalitatea realitatii

Interviuri cu Francis Bacon. Brutalitatea realitatii - David Sylvester
Pret: 28,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInterviuri cu Francis Bacon. Brutalitatea realitatii
Comanda acum "Interviuri cu Francis Bacon. Brutalitatea realitatii - David Sylvester" de pe libraria ishop la pretul de 28,40 lei
Descriere carte:
Descris de Margaret Thatcher drept ?omul care picteaza acele imagini ingrozitoare", Francis Bacon a ajuns in anii '80, prin imaginile in care exploateaza ?brutalitatea realitatii", cel mai scump pictor in viata. Interesul lui Bacon fata de natura umana si sociala seamana mai degraba cu cel al unui entomolog pasionat de insectele pe care le asaza cu atentie clinica intr-un insectar. ?Incerc sa creez imagini cat mai fidele ale sistemului meu nervos. Nici macar nu stiu ce inseamna jumatate din ele... Dintotdeauna m-a interesat mai degraba ceea ce numim ?comportament? si ?viata? decat ceea ce numim ?arta?", spunea autorul celebrelor Tripticuri.

Volumul de interviuri acordate criticului de arta britanic David Sylvester nu reviziteaza doar ?laboratorul" creativ si teoretic al lui Francis Bacon, din care aflam cum suprarealismul este mai aproape de realitate decat insusi realismul sau cum arta abstracta ar fi o simpla chestiune de moda, ci si o biografie in fata careia fictiunea nu are nici un cuvant.

Copilaria petrecuta in umbra unui tata opresiv, slujbe minore inlocuite de aventuri opulente si asumarea unei identitati sexuale considerate, la acea vreme, ilegale, sunt doar cateva dintre episoadele pe care Bacon le reconstruieste in aceste interviuri. Esential pentru intelegerea unuia dintre cele mai prolifice mecanisme creatoare, volumul isi conduce cititorii in labirinturile unei minti pentru care artistul trebuie, in primul rand, ?sa rezolve problema artei", pentru a scapa de ?pacatul" divertismentului exclusivist.

Francis Bacon (1909-1992), artistul de origine irlandeza care vedea in crucifixele ce-i impanzesc opera ?o armatura pe care poti agata tot felul de sentimente si senzatii", este considerat cel mai valoros pictor britanic al secolului XX. Revolutionar prin tehnicile sale deconstructiviste si prin exploatarea unor zone intunecate a imaginarului, Bacon a fost influentat de Grunewald, Velazquez, Picasso si de suprarealisti. Picturile in triptic i-au devenit ?marca inregistrata", lucrarea Tryptich, 1976 stabilind in 2008 recordul pentru cel mai mare pret platit intr-o licitatie de arta postbelica: 86,28 milioane de dolari, in schimbul carora pictura a intrat in colectia miliardarului rus Roman Abramovici.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Interviuri cu Francis Bacon. Brutalitatea realitatii
Cartea Interviuri cu Francis Bacon. Brutalitatea realitatii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Interviuri cu Francis Bacon. Brutalitatea realitatii - David Sylvester" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povestea vietii mele - Maria - Regina Romaniei Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Maria - Regina Romaniei
82,64 lei
Fidel Castro. O biografie - Volker Skierka Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Volker Skierka
37,05 lei
Horatiu Despre Malaele - Horatiu Malaele Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Horatiu Malaele
28,27 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica