Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane

Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane - Daniel Goleman
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane
  • Autor: Daniel Goleman
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Seria Daniel Goleman
  • Categoria: Psihologie
  • ISBN: 978-973-669-377-9
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 464
  • Format carte: 15,5 x 22 cm
Comanda acum "Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane - Daniel Goleman" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revolutie uluitoare in psihologie prin analiza importantei covarsitoare a emotiilor in dezvoltarea personalitatii umane. Studiul sau ne explica cum, atunci cand ne intelegem sentimentele, situatia in care ne aflam devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macina familia si societatea.

Reactiile pe care le avem fata de ceilalti, ca si ale lor fata de noi, au un impact biologic mult mai extins decat ne inchipuim. Este vorba de declansarea unor cascade de hormoni care ne regleaza intregul organism, de la inima pana la sistemul imunitar, determinand relatiile bune sa actioneze ca niste vitamine, iar pe cele proaste ca niste otravuri. Ne putem ?molipsi? de emotiile celorlalti oameni tot asa cum luam o gripa, iar, pe de alta parte, consecintele izolarii sau cele ale unui stres social intens ne pot scurta viata.

In Inteligenta sociala (SQ) , Daniel Goleman explica surprinzatoarea corectitudine a primelor impresii, fundamentul charismei si forta emotionala, complexitatea atractiei sexuale si sesizarea minciunilor. El descrie ?partea intunecata? a inteligentei sociale, de la narcisism la machiavelism si psihopatie. Ne mai vorbeste despre uimitoarea noastra capacitate de a fi vizionari, ca si despre tragedia celor care, asemenea copiilor autisti, au un acces redus la ratiune. Iar mesajul distinct al acestei carti este urmatorul: noi, oamenii, avem o predilectie innascuta catre empatie, cooperare si altruism, astfel incat putem dezvolta o inteligenta sociala prin care sa ne hranim aceste calitati nepretuite.

www.danielgoleman.info


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane
Cartea Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane - Daniel Goleman" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Psihologia vietii cotidiene - Mielu Zlate Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Mielu Zlate
0,00 lei
Teste de inteligenta - Victor Bodo Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Victor Bodo
5,18 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie