Inteligenta emotionala

Inteligenta emotionala - Daniel Goleman
Pret: 30,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInteligenta emotionala
  • Autor: Daniel Goleman
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Seria Daniel Goleman
  • Categoria: Psihologie
  • ISBN: 978-973-669-328-1
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 432
  • Format carte: 15,5 x 22 cm
Comanda acum "Inteligenta emotionala - Daniel Goleman" de pe libraria ishop la pretul de 30,00 lei
Descriere carte:
Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revolutie uluitoare în psihologie prin analiza importantei covârsitoare a emotiilor în dezvoltarea personalitãtii umane. Studiul sãu ne explicã cum, atunci când ne întelegem sentimentele, situatia în care ne aflãm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macinã familia si societatea.
Preluând rezultatele cercetãrilor asupra creierului si comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligentã. Este binecunoscut termenul de IQ — coeficientul care mãsoarã inteligenta umanã înnãscutã si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. O asemenea întelegere nu explicã, de pildã, situatiile în care persoane cu un IQ mediu sau relativ scãzut au cunoscut un mare succes.
De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acordã un interes egal si inteligentei sentimentelor. Inteligenta emotionalã (EQ) presupune în primul rând constientizare de sine, autodisciplinã si empatie. Ea dã seama de felul în care ne controlãm impulsurile si sentimentele. Vestea bunã este faptul cã inteligenta emotionalã poate fi îmbunãtãtitã. Desi copilãria este extrem de importantã în punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, ea poate fi îmbunãtãtitã si cultivatã inclusiv la vârsta adultã.La zece ani de la aparitia primei editii în limba englezã, studiul inteligentei emotionale a cãpãtat proportiile unui domeniu stiintific autonom în slujba cãruia lucreazã un numãr impresionant de cercetãtori folosind cele mai avansate metode tehnologice. Astãzi inteligenta emotionalã se predã în scoli si universitãti, competentele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare în carierã, iar programele de educatie pe baza sa au devenit punctul de plecare în politicile sociale de prevenire a îmbolnãvirilor sau criminalitãtii. Toate acestea au început în urmã cu zece ani, de la formidabila carte a lui Daniel Goleman, Inteligenta emotionalã.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Inteligenta emotionala
Cartea Inteligenta emotionala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Inteligenta emotionala - Daniel Goleman" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Personalitate si temperament - Hedges Patricia Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Hedges Patricia
17,10 lei
Arta conversatiei - Ileana Vulpescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Ileana Vulpescu
28,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie