Insula

Insula - Aldous Huxley
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInsula
  • Autor: Aldous Huxley
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasicii Modernitatii
  • Categoria: Literatura clasica
  • ISBN: 978-973-46-1938-2
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 444
  • Format carte: 106 x 180
Comanda acum "Insula - Aldous Huxley" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Ultimul roman al lui Aldous Huxley, Insula (1962), este povestea societatii palaneze ideale. Creata de mai bine de 100 de ani, prin dorinta celor doi fondatori ai sai de a reuni tot ce era mai bun in lumile cunoscute, Pala moderna este cladita pe stiinta si tehnologie facute pentru om, pe o filosofie de viata utilitarista, pacifista, pe demo­cratie si mai ales pe atentia fata de pericolele ce i-ar putea intrerupe buna functionare. Dar, cind totul merge bine, cursul lucrurilor se schimba radical din pricina unei conspiratii. Prins de bunavoie in ea, cinicul jurna­list Will Farnaby ajunge printr-un naufragiu pe insula interzisa; aici traieste revelatia unei lumi pe care n-o credea posibila si care ii reda speranta. Chiar daca Farnaby nu mai contribuie cu entuziasm la distrugerea Palei, complotul se incheaga treptat, pentru a culmina odata cu finalul romanului. Prin tot ceea ce o alca­tuieste, Insula este o carte despre o utopica disciplina a existentei, dar si despre multiplele manifestari ale mortii. 
 
Aldous Huxley si-a spus in aceasta carte ultimul cuvint despre conditia umana si despre posibilitatile unei societati neatinse de morbul civilizatiei. Insula este un test pentru politolog si psiholog, dar, in egala masura, si pentru filozof si politician. ( New York Times Book Review )  

O provocare intelectuala in buna traditie a lui Huxley. ( Time )  

Insula este o oglinda care ii arata omului modern marirea si decaderea societatii pe care o cultiva. Tocmai pentru aceasta, ea ar trebui citita si rascitita. ( Saturday Review of Literature )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Insula
Cartea Insula in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Insula - Aldous Huxley" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnalul unei scriitoare - Virginia Woolf Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Virginia Woolf
26,59 lei
Mandrie si prejudecata - Jane Austen Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Jane Austen
34,20 lei
Nuvele regasite - William Faulkner Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
William Faulkner
42,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica