Insemnari

Insemnari - Ion Ionita
Pret: 24,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInsemnari
  • Autor: Ion Ionita
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Istoria timpului prezent
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-669-600-8
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 336
  • Format carte: 13?20 cm
Comanda acum "Insemnari - Ion Ionita" de pe libraria ishop la pretul de 24,70 lei
Descriere carte:
Ion Ionita (1924-1987), fost ministru al Apararii Nationale, inlaturat din functii si apoi mort in conditii suspecte cu doi ani inainte de caderea lui Ceausescu, beneficiaza de aura unui opozant la politica dictatorului comunist.

Desi scrisa inainte de caderea regimului comunist si cu viziunea unui fidel al doctrinei, cartea contine dezvaluiri despre felul cum functiona aparatul comunist la varf, lupta pentru putere, mobilurile acesteia. Deosebit de interesante pentru profilul, formatia si datele de biografie ale categoriei din care se recrutau liderii sunt insemnarile despre perioada copilariei, adolescentei si uceniciei. Cei mai multi lideri de partid au fost oameni proveniti din familii numeroase, sarace, de la tara sau din medii defavorizate, carora partidul le oferea posibilitati de ascensiune cerandu-le doar fidelitate neconditionata.

Cartea beneficiaza de o postfata a sotiei autorului, povestind ultima perioada a vietii, atmosfera incordata, complotul schitat impotriva dictatorului, imbolnavirea suspecta si moartea fulgeratoare.

Doina Jela

 


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Insemnari
Cartea Insemnari in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Insemnari - Ion Ionita" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie