Insemnari dintr-o tara mare

Insemnari dintr-o tara mare - Bill Bryson
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInsemnari dintr-o tara mare
Comanda acum "Insemnari dintr-o tara mare - Bill Bryson" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Spre sfarsitul verii lui 1996, pe cand eram in New Hampshire, m-a sunat Simon Kelner, vechi prieten si un baiat exceptional, si m-a intrebat daca nu vreau sa scriu o rubrica saptamanala despre America pentru revista Mail on Sunday's Night & Day, la care fusese numit de curand redactor-sef.

De-a lungul anilor, Simon ma mai convinsese sa fac tot felul de lucruri pentru care nu aveam timp, dar asta nici nu intra in discutie.

- Nu, i-am raspuns, nu pot. Imi pare rau. E cu neputinta.
- Deci poti sa-ncepi de saptamana viitoare?
- Simon, am impresia ca n-ai inteles. Nu pot.
- Ne-am gandit s-o intitulam "Insemnari dintr-o tara mare".
- Simon, o sa trebuiasca s-o intitulezi "Spatiu gol pe pagina intai", pentru ca eu nu pot s-o scriu.
- Perfect, mi-a replicat el, putin absent.

Am avut impresia ca mai facea si altceva in acelasi timp - banuiala mea e ca alegea fotomodele pentru numarul cu costume de baie.

William McGuire Bryson (n. 1951), Cavaler (onorific) al Imperiului Britanic, a urmat cursurile Universitatii Drake din orasul sau natal, Des Moines (Iowa), dar a renuntat la studii in 1972, fara sa-si ia diploma de absolvire, preferand sa plece intr-o calatorie in Europa. Si-a completat studiile abia in 1975. In 1977, s-a stabilit in Marea Britanie, unde a lucrat zece ani ca jurnalist la ziarele The Times si The Independent. In 1995, Bryson, sotia sa englezoaica Cynthia si cei patru copii ai lor s-au mutat inapoi in Statele Unite (experientele lor din acest stagiu american sunt descrise in schitele din volumul de fata, intitulat I'm a Stranger Here Myself ( Si eu sunt strain aici ) in Statele Unite sau Notes from a Big Country in Marea Britanie, Canada si Australia, dar in 2003 au revenit definitiv in Marea Britanie si s-au stabilit in orasul Durham. In acelasi an, cartea sa Notes from a Small Island (1995) a fost votata de cititorii britanici drept cea mai buna evaluare a identitatii si a starii de spirit a natiunii britanice, iar autorul ei a fost numit Emisar al Mostenirii Culturale Engleze. In 2005, desi nu este cetatean britanic, Bill Bryson i-a urmat actorului Sir Peter Ustinov in functia de Rector al Universitatii din Durham. In 2007, i s-a decernat Premiul James Joyce al Colegiului Universitar din Dublin.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Insemnari dintr-o tara mare
Cartea Insemnari dintr-o tara mare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Insemnari dintr-o tara mare - Bill Bryson" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Profetiile omului-molie - John A. Keel Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John A. Keel
18,90 lei
Asasinul orb  - Margaret Atwood Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Margaret Atwood
42,66 lei
Ma dau in vint dupa cumparaturi - Sophie Kinsella Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Sophie Kinsella
21,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala