Insemnari din subterana si alte microromane

Insemnari din subterana si alte microromane - F. M. Dostoievski
Pret: 54,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInsemnari din subterana si alte microromane
Comanda acum "Insemnari din subterana si alte microromane - F. M. Dostoievski" de pe libraria ishop la pretul de 54,10 lei
Descriere carte:
Traduceri de Nicolae Gane, Emil Iordache. Prefete si note de Emil Iordache. Note de Tamara Gane. Volumul reuneste cele mai importante scrieri dostoievschiene care nu au amploarea marilor sale romane: cea mai cunoscuta dintre ele, Insemnari din subterana, considerata de Vasili Rozanov „prima piatra unghiulara din activitatea literara a lui Dostoievski”, expune idei care formeaza „intiia linie fundamentala a conceptiei despre lume a autorului”. Eroul romanului Jucatorul este un emigrant „extern”, care in Europa, nu scapa nicidecum de „rusicitatea” existenta in el. Sotul etern relateaza tentativa de razbunare a unui las plamadit din acelasi aluat ca si Omul din subterana: un sot inselat incearca sa se razbune pe fostul amant al defunctei sale sotii. „A trai inseamna sa faci din tine insuti opera de arta” – spune personajul anonim din Nopti albe. Opera de arta poate fi si urata, ne previne Dostoievski. „Omul este o enigma. Ea trebuie dezlegata si, chiar daca ai consacra o viata intreaga spre a o dezlega, sa nu spui ca ai pierdut vremea fara rost. Eu ma ocup de aceasta enigma, deoarece vreau sa fiu om. A studia viata si oamenii este principalul meu tel si unica mea preocupare.” (F.M. Dostoievski) „Sub fascinatia marilor romane ale lui Dostoievski, opera lui de tinerete este trecuta uneori pe lista lecturilor neobligatorii. Dar pentru orice cititor atent si responsabil este clar ca scrieri precum Nopti albe sau Satul Stepancikovo au valoare in sine, nu numai ca «trepte» spre Crima si pedeapsa sau Fratii Karamazov. Regasim in ele motive dostoievskiene constante, cum ar fi dragostea neimpartasita, dar patimasa, universul sufletului de copil chinuit, «ideologia» devoratoare a unor personaje.” (Emil Iordache)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Insemnari din subterana si alte microromane
Cartea Insemnari din subterana si alte microromane in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Insemnari din subterana si alte microromane - F. M. Dostoievski" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povestirile lui Vladimir Nabokov - Vladimir Nabokov Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vladimir Nabokov
52,20 lei
Nu te misca - Margaret Mazzantini Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Margaret Mazzantini
23,70 lei
Terapia - David Lodge Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Lodge
17,57 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala