Informatica. Varianta Pascal. Manual pentru clasa XI-a

Informatica. Varianta Pascal. Manual pentru clasa XI-a - Daniela Oprescu, Liana Bejan Ienulescu
Pret: 19,67 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInformatica. Varianta Pascal. Manual pentru clasa XI-a
Comanda acum "Informatica. Varianta Pascal. Manual pentru clasa XI-a - Daniela Oprescu, Liana Bejan Ienulescu" de pe libraria ishop la pretul de 19,67 lei
Descriere carte:

Manualul in varianta Pascal respecta programa scolara in vigoare pentru clasa a XI-a, profilul real, specializarea matematica-informatica. Programa prevede atat notiuni pentru formarea competentelor de programator ? tehnici de programare ?, cat si notiuni pentru formarea competentelor necesare elaborarii algoritmilor ? metode de rezolvare a unor clase de probleme.

Avand in vedere complexitatea acestui continut, autorii au abordat o maniera de prezentare gradata, progresiva, pentru a atenua diferenta intre efortul de asimilare depus in clasele a IX-a si a X-a in regimul de o ora pe saptamana si efortul cerut de noul continut in regimul de patru ore saptamanal. Majoritatea capitolelor prevad recapitulari ale notiunilor din clasele anterioare sau indrumari de programare cu scopul de a completa cunostintele anterioare cu cerintele de utilizare a limbajului care nu au putut fi fixate din lipsa de timp.

Fiecare capitol incepe prin a-si prezenta obiectivele si continutul principal. Dupa explicatiile de baza, capitolul ofera o caseta in care sunt rezumate caracteristicile esentiale ale notiunii care face obiectul acelui capitol.

Fiecare notiune sau grup de notiuni de baza este urmat de exemple si exercitii pentru fixare si pentru clarificarea eventualelor nelamuriri. Orice notiune mai complicata, teoretica sau legata de limbajul de programare, incepe prin a fi explicata pe un caz concret. De asemenea, autorii au prevazut explicatii pentru a preintampina eventualele confuzii ce se pot instala in cursul unei tratari superficiale a continutului.

S-a urmarit finalitatea practica a notiunilor invatate in fiecare capitol. In acest sens, au fost introduse ? oriunde contextul a permis ? aplicatii interdisciplinare din chimie, biologie, matematica, fizica, psihologie, tehnica de calcul, geografie, codificarea informatiilor.

Exemplele de probleme rezolvate si programele aferente sunt prezentate gradat in cadrul capitolului ? in ordinea dificultatii ? si fiecare precizeaza un scop didactic. S-a avut in vedere faptul ca disciplina "Informatica" are prevazute putine ore de lucru in laborator, astfel ca s-au elaborat programele in asa fel incat sa suplineasca aceasta lipsa. In casetele fiecarui program sunt puse in evidenta liniile cu prelucrarile importante atat pentru obiectivul explicativ al rezolvarii respective ? benzi albe ? cat si pentru modalitatea de programare ? casete albe. De asemenea sunt folosite si explicatiile grafice. Din acest motiv, este necesar ca fiecare program dat ca rezolvare sa fie analizat si incercat.

Exercitiile, temele si testele propuse sugereaza profesorilor moduri de alcatuire a materialelor pentru probele de verificare. Manualul prezinta aplicatii complexe care pot deveni proiecte de an. De asemenea, sunt enuntate ? si dezvoltate pana la un punct ? teme pentru portofoliu. Manualul contine in final normele de intocmire si prezentare a unei lucrari de tip proiect de an si o lista cu propuneri de proiecte.

Unde continutul prezentat impunea o analiza a eficientei programului sau a metodei de rezolvare, au fost date in paralel ambele rezolvari pentru ca elevul sa poata compara si selecta criterii de eficienta.

Manualul contine o Anexa cu principalele subprograme din bibliotecile limbajului. In scop recapitulativ, avand in vedere faptul ca in clasa a X-a, cand s-a studiat limbajul de programare, elevii au avut la dispozitie doar o ora pe saptamana, teoretica, desfasurata la clasa, s-a inserat in finalul manualului un Breviar al prelucrarilor utilizate in Pascal.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Informatica. Varianta Pascal. Manual pentru clasa XI-a
Cartea Informatica. Varianta Pascal. Manual pentru clasa XI-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Informatica. Varianta Pascal. Manual pentru clasa XI-a - Daniela Oprescu, Liana Bejan Ienulescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Educatie Muzicala. Manual Pentru Clasa Xi-a  - Sofica Matei, Mihaela Marinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Clasa a XI-a
Sofica Matei, Mihaela Marinescu
10,90 lei
Limba Germana (deutsch International 3). Manual - Clasa A Xi-a (l3) - J?rgen Weigmann, Karl Heinz Bieler, Sylvie Schenk Urmatoarea carte recomandata din categoria Clasa a XI-a
J?rgen Weigmann, Karl Heinz Bieler, S...
22,41 lei
Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a XI-a - Alexandru Crisan, Liviu Papadima, Ioana Parvulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Clasa a XI-a
Alexandru Crisan, Liviu Papadima, Ioa...
22,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Clasa a XI-aCarti recomandate din categoria Clasa a XI-a