Indrumator de pronuntare si de scriere corecta

Indrumator de pronuntare si de scriere corecta - Catrinel Popa, Marinela Popa, Ion Popa
Pret: 16,13 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIndrumator de pronuntare si de scriere corecta
Comanda acum "Indrumator de pronuntare si de scriere corecta - Catrinel Popa, Marinela Popa, Ion Popa" de pe libraria ishop la pretul de 16,13 lei
Descriere carte:
Lucrarea cumuleaza si sistematizeaza multitudinea de reguli care normeaza limba romana corecta.
Cuprinde doua parti: una teoretica si una practica.
Partea teoretica sintetizeaza regulile de scriere (ortografice) si regulile de pronuntare (ortoepice) privitoare la toate compartimentele limbii - fonetica, vocabular, morfologie - plus abrevierile, semnele ortografice si semnele diacritice a caror folosire se leaga de pronuntarea si de scrierea cuvintelor.
Partea practica e constituita din indexuri de cuvinte care arata scrierea si pronuntarea corecta a cuvintelor (cu forma lor de nominativ-acuzativ singular sau de infinitiv prezent):
- omonime;
- omografe;
- dublete accentuale;
- substantive cu forme multiple de singular;
- substantive cu forme multiple de plural;
- nume proprii;
- cuvinte straine neadaptate limbii romane.
Dintre omonime sunt mentionate omonimele lexicale partiale si omonimele lexico-gramaticale. Celelalte indexuri contin toate cuvintele de tipul respectiv prezente in DOOM2.
Lucrarea de fata este de mare ajutor pentru insusirea unor cuvinte care ridica probleme in pronuntarea si in scrierea lor si a regulilor care stau la baza acestora. Este deci o lucrare extrem de utila la scoala, pentru pregatirea diferitelor examene, in munca de la clasa, putand fi folosita eficient deopotriva de elevi si de profesorii lor, precum si de toti cei preocupati de cultivarea limbii romane.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Indrumator de pronuntare si de scriere corecta
Cartea Indrumator de pronuntare si de scriere corecta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Indrumator de pronuntare si de scriere corecta - Catrinel Popa, Marinela Popa, Ion Popa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Limba romanaCarti recomandate din categoria Limba romana