In necunostinta de cauza

In necunostinta de cauza - Amelie Nothomb
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIn necunostinta de cauza
  • Autor: Amelie Nothomb
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor ?amelie Nothomb?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1057-0
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 288
  • Format carte: 106 x 180 mm
Comanda acum "In necunostinta de cauza - Amelie Nothomb" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Distins cu Prix de Flore, In necunostinta de cauza (2007) ofera o perspectiva total diferita de cea din Uimire si cutremur asupra perioadei pe care scriitoarea a petrecut-o la Tokyo la virsta de douazeci de ani. Convinsa ca cea mai eficienta metoda de a-si imbunatati cunostintele de japoneza e aceea de-a le preda localnicilor franceza, Amelie decide sa dea lectii particulare, intilnindu-l astfel pe Rinri, un tinar japonez de familie buna, cu care ajunge sa se logodeasca. Calauzita de Rinri, Amelie porneste intr-o calatorie initiatica prin spatiul enigmatic al Japoniei, explorind rafinamentele bucatariei nipone, peisajele de o frumusete ireala, folclorul japonez sau sistemul educational, si dezvaluindu-ne constant diferentele culturale si lingvistice dintre Extremul Orient si Occidentul european.

?Fie ca este vorba despre neintelegeri lingvistice sau confruntari gastronomice, Amelie Nothomb nu are rival la punerea in scena a acestui conflict cultural. Si asta cu un simt al autoironiei a carui intreaga masura ne-o ofera aci. Dornica sa adopte obiceiurile unei Japonii care o fascineaza, inghite tot felul de umilinte ? ca sa nu mai vorbim de caracatite vii, ce constituie meniul unei cine memorabile! Iar momentele de gratie sint nenumarate in acest roman cu siguranta foarte reusit.? ( Lire )

Amelie Nothomb este autoarea bestsellerurilor Igiena asasinului , Uimire si cutremur , Metafizica tuburilor , Mercur , Antichrista , Dictionar Robert de nume proprii , Sabotaj din iubire , Biografia foamei , Cosmetica dusmanului , Catilinarele , Acid sulfuric , Peplum , Atentat si Jurnalul Rindunicii .

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre In necunostinta de cauza
Cartea In necunostinta de cauza in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "In necunostinta de cauza - Amelie Nothomb" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intelectualii - Paul Johnson Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Paul Johnson
37,80 lei
Paradisul derizoriu - Thierry Bizot Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Thierry Bizot
18,90 lei
...Sa ucizi o pasare cintatoare - Harper Lee Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Harper Lee
33,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala