In exod

In exod - Viorica Raduta
Pret: 22,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIn exod
Comanda acum "In exod - Viorica Raduta" de pe libraria ishop la pretul de 22,75 lei
Descriere carte:
Un roman vizionar, in care perpetua secventializare a exodului - din care nimeni nu scapa - pune in miscare un perpetuum mobile narativ, care deapana povestea tineretii fara batrinete si a vietii fara de moarte.

In exod este construit din citeva fotograme, intr-o tehnica evident cinematografica, bazata pe o fluiditate a frazei, care traduce permanentizarea conditiei exodului fara sfirsit. Atunci cind nu se petrece in realitate, el se muta in somn. intimplari si personaje stranii evolueaza, in permanenta, in preajma somnului, visului, oboselii si mortii.

?Viorica Raduta este un scriitor capabil de demersuri literare iesite din comun. Scriitor viu, cu o desfasurare cu totul remarcabila in volume de poezie si proza, in studii si articole." (Cornel Ungureanu)

?Si in proza, si in eseuri, Viorica Raduta ia cu sine poeta, cea in stare sa vitralieze intelesuri, sa le ambiguizeze intr-un parcurs metaforal personalizat, sa le deschida ametitor spre toate punctele cardinale.
Nu intimplator vorbeam despre vitralierea intelesurilor. Viorica Raduta priveste lumea si toate impielitarile ei drept in ochi, prin cristalul unei logici echilibrate, strinse, pentru ca, in clipa urmatoare, sa coboare intre ea si lume un vitraliu personalizat, rebel, care deturneaza realitatea si o deprinde sa viseze liber. O privire cinematografica panorameaza spatiul miraculos al satului si inregistreaza pictural detalii aduse periodic in prim plan." (Irina Petras)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre In exod
Cartea In exod in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "In exod - Viorica Raduta" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Nocturnal - Marin Tarangul Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Marin Tarangul
40,50 lei
Mara - Ioan Slavici Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ioan Slavici
9,49 lei
Arca lui Noe - Nicolae Manolescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Nicolae Manolescu
27,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana