Imperium

Imperium - Robert Harris
Pret: 28,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roImperium
  • Autor: Robert Harris
  • Editura: All
  • Colectia: Roman Istoric
  • Categoria: Roman istoric
  • ISBN: 973-724-130-6
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 544
  • Format carte:
Comanda acum "Imperium - Robert Harris" de pe libraria ishop la pretul de 28,40 lei
Descriere carte:
Cand Tiro, secretarul confidential al unui senator roman, ii deschide usa unuistrain inspaimantat intr-o zi rece de noiembrie, el declanseaza, fara voia lui,o serie de evenimente care in cele din urma il vor impinge pe stapanul lui intr-unadin cele mai faimoase drame ale istoriei umanitatii.

Strainul este un sicilian, o victima a lui Verres, guvernatorul roman corupt al insulei. Numele senatorului respectiv este Cicero, un avocat tanar, stralucit si un orator desavarsit, care este hotarat sa isi vada visul cu ochii, acela de a dobandi calitatea de imperium - puterea suprema in stat.

Acesta este punctul de pornire al celui mai stralucitor roman al lui Robert Harris pana in momentul de fata. Adoptand un stil de o exceptionala forta narativa si relatand intamplarile din punctul de vedere al lui Tiro, autorul ne poarta in lumea violenta, plina de tradari si inselaciuni ale politicii Romei antice, descriind modul in care un barbat - destept, milos, abil si vulnerabil - a facut tot ce a fost omeneste posibil pentru a ajunge in varf.

Uneori este o prostie sa-ti dai frau liber ambitiei - daca te expui prea devreme rasului si scepticismului celor din jur, ambitia ta poate fi usor distrusa din fasa. Dar cateodata se intampla altfel, lucrurile iau o alta turnura si e destul sa pomenesti un lucru si el devine de indata posibil, chiar plauzibil. Asa s-a intamplat in noaptea aceea. Cand Cicero a rostit cuvantul <<consul,>> el a creat un standard care a cucerit generatii de-a randul, ca si cum ar fi infipt un drapel in varful Everestului. Si pret de o clipa, cititorul poate zari, cu ochii personajului principal, viitorul stralucitor, instelat, dandu-i dreptate eroului cartii: daca il intrecea pe Verres, urma sa aiba si el o sansa; putea spera ca va ajunge si el, cu ajutorul zeilor, pe piscul puterii...

Robert Harris este autorul a patru romane - Patria, Enigma, Arhanghelul si Pompei - toate ajungand pe primul loc pe lista bestsellerurilor. Opera sa a fost tradusa in treizeci si una de limbi. El s-a nascut la Nottingham in anul 1957 si este absolvent al Universitatii Cambridge. A lucrat in domeniul jurnalisticii, ca reporter, realizand o serie de emisiuni pentru programele Newsnight si Panorama, difuzate de BBC. In 1987 a devenit Editor Politic la revista Observer, iar ulterior, editorialist la ziarele Sunday Times si Daily Telegraph. In 2003, in cadrul ceremoniei Premiilor Presei din Marea Britanie, i s-a decernat titlul de Cel mai bun editorialist al anului. Locuieste langa Hungerford, in Berkshire, impreuna cu sotia si cu cei patru copii ai lor.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Imperium
Cartea Imperium in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Imperium - Robert Harris" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Binevoitoarele - Jonathan Littell Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Jonathan Littell
66,49 lei
Lanturile de aur - Antoine B. Daniel Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Antoine B. Daniel
24,69 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Roman istoricCarti recomandate din categoria Roman istoric