Imparateasa Orhidee

Imparateasa Orhidee - Anchee Min
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roImparateasa Orhidee
  • Autor: Anchee Min
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xxi
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1033-4
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 512
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Imparateasa Orhidee - Anchee Min" de pe libraria ishop la pretul de 37,52 lei
Descriere carte:
Imparateasa Orhidee este povestea captivanta a unei tinere fete manciuriene care, pentru a-si salva familia din ghearele saraciei si pentru a evita casatoria cu varul ei retardat, participa la selectia concubinelor imperiale, in numar de trei mii. Odata aleasa una dintre cele sapte sotii ale imparatului Hsien Feng, Orhideea trebuie sa infrunte misterele, intrigile, ritualurile si superstitiile Orasului Interzis, in care va ramine timp de 46 de ani, pina la sfirsitul vietii ei. Datorita frumusetii, istetimii si simtului sau politic, Orhideea va urca una dupa alta treptele ierarhiei imperiale, cucerind tronul si devenind ultima imparateasa a Chinei. Romanul acesta, ca si Becoming Madame Mao, este de fapt o rescriere fictionalizata a istoriei. Anchee Min redefineste figura imparatesei ce a intrat in istoria Chinei drept "o maestra a raului pur si a intrigii", infatisindu-ne o femeie puternica, fermecatoare si inteligenta, capabila sa guverneze o tara in plina criza, ruinata de razboaiele opiului, jefuita de straini si aflata in pragul unor schimbari politice cu ecouri pe plan mondial.

" Imparateasa Orhidee este o ocheada imaginara aruncata in lumea intrigilor din Orasul Interzis, o carte despre puterea si violenta sexului, despre loialitate si tradare, despre ultima si mult ponegrita imparateasa a Chinei." ( The Guardian )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Imparateasa Orhidee
Cartea Imparateasa Orhidee in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Imparateasa Orhidee - Anchee Min" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Casa de la marginea abisului - William H. Hodgson Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
William H. Hodgson
25,18 lei
Cartea rasului si a uitarii - Kundera Milan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Kundera Milan
21,60 lei
ANTOLOGIA GRANTA. Cei mai buni tineri romancieri britanici - Cei mai buni tineri romancieri britanici Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Cei mai buni tineri romancieri britanici
28,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala