Imblanzirea scorpiei / Mult zgomot pentru nimic / Furtuna

Imblanzirea scorpiei / Mult zgomot pentru nimic / Furtuna - William Shakespeare
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roImblanzirea scorpiei / Mult zgomot pentru nimic / Furtuna
Comanda acum "Imblanzirea scorpiei / Mult zgomot pentru nimic / Furtuna - William Shakespeare" de pe libraria ishop la pretul de 57,00 lei
Descriere carte:

Mult zgomot pentru nimic

Lucrarea dezvolta, in paralel, doua povesti: dragostea dintre Benedick si Beatrice si cea dintre Claudio si Hero. in secolul al XVI-lea, in Messina (Sicilia), Hero locuieste cu tatal, guvernatorul Lenato, si verisorii ei, Beatrice si Antonio.
La inceputul piesei, Antonio ii intampina pe printul Don Pedro si pe soldatii Claudio si Benedick abia intorsi, victoriosi, din lupta. Claudio se indragosteste de Hero de indata ce o cunoaste. si ea ii impartaseste repede sentimentele, asadar cei doi planuiesc nunta. Dar, in acelasi timp, pun la cale o farsa, iar "victime" sunt Benedick si Beatrice. Scopul e ca acestia sa se indragosteasca. insa Benedick si Beatrice nu vor sa-si arate afectiunea de la inceput si se intrec mereu in a-si gasi cusururi unul altuia.
Povestea se complica atunci cand maleficul Don John, fratele printului Don Pedro, pune in pericol casatoria dintre Claudio si Hero.
Comedia "Mult zgomot pentru nimic" e scrisa de Shakespeare dupa zece ani de drama. Criticii americani sunt de parere ca dramele shakespeariene sunt mai lesne de inteles decat comediile sale. "mult zgomot pentru nimic" a fost publicata la 23 august 1600, iar in limba romana lucrarea a fost tradusa abia la 1956.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Imblanzirea scorpiei / Mult zgomot pentru nimic / Furtuna
Cartea Imblanzirea scorpiei / Mult zgomot pentru nimic / Furtuna in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Imblanzirea scorpiei / Mult zgomot pentru nimic / Furtuna - William Shakespeare" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Note si contranote - Eugene Ionesco Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Eugene Ionesco
15,21 lei
Teatro II/ Teatru II (ed. bilingva) - Goldoni Carlo Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Goldoni Carlo
31,50 lei
Macbeth - William Shakespeare Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
William Shakespeare
6,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
TeatruCarti recomandate din categoria Teatru